Nooit Meer Slapen

met o.a Hanna Bervoets, Beginners en Jeroen Theunissen

Nooit Meer Slapen

met o.a Hanna Bervoets, Beginners en Jeroen Theunissen

Pieter van der Wielen praat met schrijfster Hanna Bervoets over haar nieuwe roman 'Efter'. Het boek speelt zich af in een nabije toekomst waarin artsen en wetenschappers verliefdheid als psychische aandoening zijn gaan beschouwen. Verder vertelt muzikante Susanne Linssen over haar nieuwe project 'Beginners'. En we praten met de Vlaamse schrijver Jeroen Theunissen over zijn vijfde roman 'Onschuld', die het verhaal vertelt van een oorlogsfotograaf die terugkomt uit Syrië.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Hanna Bervoets: Efter

vanaf 00:03:03

De aankondiging van de nieuwe editie van DSM, een classificatiesysteem voor psychische aandoeningen, bracht Hanna Bervoets op het idee van haar vierde roman 'Efter'. ‘Zo’n catalogus is geen weergave van de werkelijkheid, maar een manier waarop we de werkelijkheid vormgeven,’ aldus de schrijfster. 'Efter' speelt zich af in een nabije toekomst, waarin artsen en wetenschappers verliefdheid als psychische aandoening zijn gaan beschouwen. De medische industrie springt gretig op de nieuwe diagnose in. Er openen klinieken tegen liefdesverslaving, en farmaceut Fizzler wil als eerste een geneesmiddel tegen verliefdheid op de markt brengen. 'Efter' volgt negen personages die ieder op hun eigen manier met de introductie van het medicijn te maken krijgen. Pieter van der Wielen ontvangt schrijfster Hanna Bervoets in de studio.

Jeroen Theunissen: Onschuld

vanaf 01:17:47

Terwijl de hoofdpersonage Manuel Horst in 'Onschuld', een jonge oorlogsfotograaf, in Syrië door jihadisten wordt ontvoerd, sterft zijn gehate vader tijdens een bergwandeling in de Pyreneeën. Zowel zijn eigen ervaringen als het overlijden lijken Manuel koud te laten terwijl hij zijn leven weer op probeert te pakken. Maarten Westerveen praat met de de Vlaamse schrijver Jeroen Theunissen over literatuur, Syrië en het lot (Foto: Koen Broos).

Beginners

vanaf 01:44:48

De afgelopen weken draaiden we ze al veel in ons programma: 'Beginners', de band van zangeres en violiste Susanne Linssen en vernoemd naar het verhaal van de Amerikaanse schrijver Raymond Carver. Vorige maand verscheen het debuutalbum 'September Sunburn'. Hoog tijd voor een interview met de frontvrouw. Verslaggever Floris Alberse zocht haar op.