Nooit Meer Slapen

met o.a. Theodor Holman, Alain Clark en de documentaire Privéterrein

Nooit Meer Slapen

met o.a. Theodor Holman, Alain Clark en de documentaire Privéterrein

Pieter van der Wielen praat met schrijver en columnist Theodor Holman, die met Gijs van de Westelaken het scenario van de film 'Het spel van de Wolf' schreef. Verder aandacht voor de theatertour 'Walk With Me' van muzikant Alain Clark en we praten met filmmaker Pieter Verhoeff, die in de documentaire 'Privéterrein' het schrijversgezin Heerma van Voss portretteert.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Theodor Holman: Het spel van de Wolf

vanaf 00:02:41

2/11 - Het spel van de wolf is een politieke thriller die zich afspeelt tussen 2 november 2004, de dag dat Theo van Gogh werd vermoord door Mohammed B., en 10 november, de dag waarop leden van de Hofstadgroep werden gearresteerd in het Haagse Laakkwartier. Na de moord op Theo van Gogh moeten zo snel mogelijk alle sporen die leiden naar onoplettendheid van de overheid worden uitgewist. Maar dan blijkt er veel meer aan de hand. Pieter van der Wielen praat met schrijver en columnist Theodor Holman, die met Gijs van de Westelaken het scenario van de film schreef en goed bevriend was met Theo van Gogh.

Walk with Alain Clark

vanaf 01:12:52

Hoewel Alain Clark heeft opgetreden op belangrijke podia en festivals stond hij nooit in de Nederlandse theaters. De zanger en producer start binnenkort zijn eerste theatertour Walk with me. Nicole Terborg spreekt hem bij een repetitie in studio Wisseloord te Hilversum.

Privéterrein: het schrijversgezin Heerma van Voss

vanaf 01:40:49

2013 was een bewogen jaar voor de leden van het schrijversgezin Heerma van Voss, zowel vader Arend Jan, als de zonen Daan en Thomas, als de moeder Christien Brinkgreve publiceerden een boek dat ontboezemingen bevatten over hun eigen leven. Dat wil zeggen dat gezinsleden ook met argusogen gekeken hebben naar wat de anderen schreven. Filmmaker Pieter Verhoeff, die de familie goed kent, haalde de gezinsleden bij elkaar en maakte er een film over. Die film, 'Privéterrein', is donderdag te zien bij het uur van de Wolf. Mathijs Deen zocht Pieter Verhoeff op.