Nooit Meer Slapen

met o.a Esther Gerritsen, Aimee de Jongh en films & games

Nooit Meer Slapen

met o.a Esther Gerritsen, Aimee de Jongh en films & games

Te gast in de studio is schrijfster Esther Gerritsen. Pieter van der Wielen praat met haar over het boek 'Roxy'. Verder praten we met tekenaar Aimee de Jongh over haar graphic novel debuut 'De terugkeer van de wespendief'. En aandacht voor de overeenkomst tussen films en games.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Esther Gerritsen: Roxy

vanaf 00:02:55

Het menselijk tekort. Als er iemand is die dat met humor en in meesterlijke dialogen kan beschrijven dan is het Esther Gerritsen. 'Roxy' is de opvolger van Gerritsens gevierde roman 'Dorst', waarin ze haar personage Roxy - ondanks een gigantisch verlies - niet toestaat om te rouwen. Ze houdt zich sterk. Ze wil niet dat haar dochtertje slachtoffer wordt van haar verdriet en beschermt het kind tot het uiterste. Ondertussen raast de woede in haar hoofd. Roxy zoekt een vijand. Ze is een vulkaan die op uitbarsten staat. Pieter van der Wielen praat met Esther Gerritsen over haar nieuwe roman.

Films en games

vanaf 01:13:16

Wat is de overeenkomst tussen films en games. Het wordt donderdag onderzocht op het Nederlands Film Festival. Nederlandse game-ontwikkelaars praten het publiek aan de bar van het Game Café in de Pandora Foyer bij over games, films, filmische games en filmgames. Botte Jellema blikt vooruit met Guerrilla Games' art-director Jan-Bart van Beek, die vertelt over de filmische aanpak van hun beroemde Killzone-games.

De nachtcorrespondent: Boeken voor 'jong volwassenen'

vanaf 01:29:27

In de afgelopen vijf maanden steeg de omzet in boeken voor 'jong volwassenen' met maar liefst 30%, zo meldt de New York Times. VPRO's boekenredacteur Katja de Bruin en filosoof Stine Jensen over de achtergronden. Een bericht ter gelegenheid van de Kinderboekenweek van nachtcorrespondent Anton de Goede.

De terugkeer van de wespendief

vanaf 01:42:33

Aimee de Jongh is vooral bekend als tekenaar van de strip Snippers in de Metro. Maar deze week debuteert De Jongh met haar graphic novel De terugkeer van de wespendief. Een thriller is het, waarin boekhandelaar Simon getuige is van een zelfmoord. Floortje Smit spreekt met Aimee de Jongh over haar stripdebuut.