Nooit Meer Slapen

met o.a. Griet Op De Beeck, How To Visit An Art Museum en Keilson's Dagboek

Nooit Meer Slapen

met o.a. Griet Op De Beeck, How To Visit An Art Museum en Keilson's Dagboek

De Vlaamse auteur Griet Op De Beeck is te gast naar aanleiding van haar tweede roman 'Kom hier dat ik u kus'. Verder ontmoeten we cultuuradviseur Johan Idema, hij schreef het boek 'How To Visit An Art Museum'. We bezoeken met hem het Stedelijk Museum in Amsterdam en nemen de proef op de som. En we praten met literatuurhistorica Marita Keilson-Lauritz, de weduwe van Hans Keilson. We bespreken met haar 'Dagboek 1944', dat Keilson schreef toen hij ondergedoken zat in Delft.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Griet Op De Beeck: Kom hier dat ik u kus

vanaf 00:02:50

Griet Op de Beeck was tien jaar lang dramaturg in het theater. Met haar vorig jaar verschenen debuutroman Vele hemels boven de zevende veroverde ze meteen een mooie plek in het literaire landschap. Nu verschijnt haar tweede roman 'Kom hier dat ik u kus', waarin we de hoofdpersoon Mona leren kennen als kind, als vierentwintigjarige, en als vijfendertigjarige. Het boek vertelt het verhaal over waarom we worden wie we zijn. Pieter van der Wielen ontvangt de Vlaamse schrijfster in de studio.

How To Visit An Art Museum

vanaf 01:14:23

Cultuuradviseur Johan Idema schreef een aantal praktische tips om meer uit je museumbezoek te halen in zijn boek 'How To Visit An Art Museum'. Tussen de regels door ook een aansporing voor musea zelf om creatiever te werk te gaan. Verslaggever Jan Paul de Bondt neemt samen met hem de proef op de som en bezoekt, overigens volstrekt willekeurig, het Stedelijk Museum van Amsterdam.

Hans Keilson's Dagboek 1944

vanaf 01:42:56

Hans Keilson hield in 1944 een dagboek bij, dat pas vlak voor zijn overlijden in 2011 uit een la opdook. De Duits-Nederlandse schrijver en psychiater kwam in 2010 nadrukkelijk in de publiciteit nadat een boek van zijn hand, In de ban van de tegenstander, uit 1959, onder de aandacht kwam door een artikel in de New York Times. Anne Martens ging langs bij zijn vrouw, Marita Keilson-Lauritz om te praten over het postuum verschenen 'Dagboek 1944'.

Not that kind of girl

vanaf 01:54:02

Ilse van der Velden bespreekt het debuut van Lena Dunham

advertentie