Nooit Meer Slapen

met o.a Robert Alberdingk Thijm, Door de bank genomen en Interstellar

Nooit Meer Slapen

met o.a Robert Alberdingk Thijm, Door de bank genomen en Interstellar

Te gast in de studio is scenarioschrijver Robert Alberdingk Thijm. Pieter van der Wielen praat met hem over het tweede seizoen van A'DAM - E.V.A. Verder een verslag van de komedie 'Door de bank genomen' van De Verleiders. En we bepalen samen met sterrenkundige Vincent Icke of de nieuwe film 'Interstellar' van regisseur Christopher Nolan wetenschappelijk verantwoord is.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Robert Alberdingk Thijm; A'DAM - E.V.A

vanaf 00:03:17

Komende zondag begint het tweede seizoen van 'A'DAM - E.V.A. (Amsterdam en vele anderen)', onder regie van Norbert ter Hall en scenario van Robert Alberdingk Thijm. Het vervolg van de dramaserie, die uit acht afleveringen bestaat, is wekelijks te zien op NPO3. In het eerste seizoen maakte we kennis met de schuchtere Adam de Heer die rechtstreeks uit de Zeeuwse klei in het turbulente Amsterdam kwam wonen en halsoverkop verliefd werd op zijn sprankelende buurvrouw, de vrijgevochten Eva van Amstel. In de komende afleveringen moeten ze over hun relatiebreuk en vertrouwenscrisis heen zien te komen. Bovendien wacht hun de verantwoordelijkheid van het ouderschap. Pieter van der Wielen praat met scenarioschrijver Robert Alberdingk Thijm.

De Verleiders: Door de bank genomen

vanaf 01:11:49

De komedies van De Verleiders veroverden Nederland in no time met uitverkochte zalen, lovende recensies en diverse prijzen. Binnenkort is de première van de derde voorstelling, getiteld 'Door de bank genomen'. George van Houts, Leopold Witte, Pierre Bokma, Tom de Ket  en Victor Löw gaan deze keer los op de bankensector. Nicole Terborg spreekt de cast bij een try-out in theater Figi in Zeist.

Met sterrenkundige Vincent Icke naar Interstellar

vanaf 01:42:29

'Interstellar' is de nieuwe film van regisseur Christopher Nolan, de man die verantwoordelijk is voor films als Batman Begins en Inception. Met 'Interstellar' heeft Nolan zijn ambities ruim baan gegeven; 5 dimensionale beelden, nooit eerder vormgegeven zwarte gaten, reizen door ruimte en tijd, en dat allemaal in 3 uur film. Maarten Westerveen ging met sterrenkundige Vincent Icke naar de eerste voorstelling om te kijken hoe wetenschappelijk verantwoord 'Interstellar' echt is.