Nooit Meer Slapen

met o.a. Ariejan Korteweg, Mistaken for Strangers en Comedytrain

Nooit Meer Slapen

met o.a. Ariejan Korteweg, Mistaken for Strangers en Comedytrain

Karen de Bok praat met Ariejan Korteweg, voormalig correspondent in Parijs, over zijn boek 'Surplace'. Ook praten we met muziekjournalist Gijsbert Kamer over de documentaire 'Mistaken for Strangers'. Verder in het tweede uur o.a. een bijdrage van schrijver Özcan Akyol, die zich nog eenmaal door het nieuws laat inspireren, verslaggever Botte Jellema doet verslag van het North Sea Jazz Festival, en naar aanleiding van het Comedytrain International Summer Festival bezoeken we met stand-up comedians Stefan Pop en René van Meurs de thuisbasis Toomler in Amsterdam.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Ariejan Korteweg over de ziel van Frankrijk

vanaf 00:32:59

Het Frankrijk van nu is het Frankrijk van dertig jaar geleden. Dat we zo graag naar Frankrijk gaan, komt mede daardoor. Je vindt er je eigen verleden terug, of dat van een ander. Het ritme is anders, er is nog tijd om ergens bij stil te staan, er is nog aandacht voor details. Fransen kiezen voor een betere kwaliteit van leven in ruil voor minder welstand. Kan het land zich deze houding nog wel veroorloven? Karen de Bok praat met Ariejan Korteweg, voormalig correspondent in Parijs, die het boek Surplace schreef.

Mistaken for Strangers

vanaf 01:12:53

De band The National is op tournee en leadzanger Matt Berninger vraagt zijn broer Tom een documentaire te maken over de band. Naast het leven van de band krijgen we ook een inkijkje in de relatie en de verschillen tussen de twee broers. De documentaire Mistaken for Strangers is sinds kort te zien in Amsterdam, Den Haag, Nijmegen en Groningen. Floortje Smit praat met muziekjournalist Gijsbert Kamer over de documentaire.

Comedytrain International Summer Festival

vanaf 01:40:23

Op het Comedytrain International Summer Festival staan deze hele maand Engelsprekende comedians. Stefan Pop, onlangs nog te gast in dit programma, bepaalt welke collega’s dit jaar te zien zijn. Stand up comedian René van Meurs is één van de presentatoren. Hij maakt sinds 2007 deel uit van de Comedytrain en twee jaar geleden heeft hij de jury en publieksprijs van Cameretten gewonnen. Verslaggever Nicole Terborg spreekt beide heren op het festival.