Nooit Meer Slapen

met o.a. Yves Petry, Focus on Africa en Hollandse Meesters

Nooit Meer Slapen

met o.a. Yves Petry, Focus on Africa en Hollandse Meesters

Zijn vorige roman 'De maagd Marino' werd bekroond met de Libris Literatuurprijs. Nu is er zijn nieuwe roman; 'Liefde bij wijze van spreken'. Pieter van der Wielen praat met de Vlaamse schrijver Yves Petry. Verder o.a. een gesprek met fotograaf Michiel van Nieuwkerk over de tv-serie 'Hollandse Meesters'. En de in Nigeria geboren Ikenna Azuike vertelt over zijn satirische rubriek bij de BBC: 'Focus on Africa'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Yves Petry: Liefde bij wijze van spreken

vanaf 00:02:35

De Vlaamse schrijver Yves Petry publiceerde vijf romans, waarvan de laatste, 'De maagd Marino', werd bekroond met de Libris Literatuurprijs 2011. In zijn nieuwe roman 'Liefde bij wijze van spreken' beschrijft hij het leven van een bestsellerauteur die inmiddels op zijn retour is. Hij beseft bij aanvang van deze vertelling dat het niet zal meevallen om uit te leggen hoe hij meer dan twintig jaar geleden verzeild raakte in een driehoeksverhouding met Jasper en Kristien Fielinckx – een broer en een zus die als tieners hun ouders bij een auto-ongeluk hebben verloren. Hoe één gebeurtenis van allesbepalende invloed is op het leven van twee betrokkenen en een buitenstaander. Pieter van der Wielen ontvangt Yves Petry in de studio.

Focus on Africa

vanaf 01:13:50

De in Nigeria geboren Ikenna Azuike maakt sinds 2011 het satirische videoblog 'What’s up Africa'. Inmiddels zijn de filmpjes over het Afrikaanse continent een paar miljoen keer bekeken. Sinds kort is hij ook te zien op BBC World News, in het programma 'Focus on Africa'. Het is voor het eerst dat satire onderdeel is van een nieuwsprogramma bij de Britse omroep. Verslaggever Nicole Terborg ontmoet Ikenna Azuike bij hem thuis in Amsterdam.

Hollandse Meesters

vanaf 01:43:51

De tv-serie 'Hollandse Meesters' bestaat uit portretten van de belangrijkste hedendaagse kunstenaars van Nederland, gefilmd door vooraanstaande regisseurs en documentairemakers. Het is een initiatief van fotograaf Michiel van Nieuwkerk. Wat voor hem begon als een leuk idee, is inmiddels een enorm project dat zijn leven veranderde. Afgelopen zaterdag ging in Eye Amsterdam de vierde serie van 'Hollandse Meesters' in première. Emmie Kollau spreekt met Van Nieuwkerk.