Nooit Meer Slapen

met o.a. Nasrdin Dchar, Brigitte Bardot als muze en Beauty of the beast

Nooit Meer Slapen

met o.a. Nasrdin Dchar, Brigitte Bardot als muze en Beauty of the beast

Dood en drugs. Maar vooral: familie. Daarover gaan twee nieuwe films ('Tussen 10 en 12' en 'Undercover') waarin Nasrdin Dchar een hoofdrol speelt. Pieter van der Wielen praat met de acteur die opvallend vaak gecast wordt voor de rol van politieagent. En we gaan langs bij Galerie Andriesse-Eyck in Amsterdam waar beeltenissen zijn te zien van Brigitte Bardot, bijeen gebracht door beeldend kunstenaar Daan van Golden. En we zijn aanwezig bij de inrichting van de tentoonstelling 'Beauty of the beast' in Museum Arnhem.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

De agentenrollen van Nasrdin Dchar

vanaf 00:03:02

Nasrdin Dchar was de eerste Nederlands-Marokkaanse acteur die een Gouden Kalf won. In zijn inmiddels befaamde dankwoord beklemtoonde hij het belang om te dromen. In de nieuwe  speelfilm 'Tussen 10 en 12' speelt hij één van de twee twee agenten die een familie slecht nieuws moet brengen. Met familieleden op de achterbank lijkt het leven stil te staan, terwijl de wereld doorraast. Dchar is ook te zien in 'Undercover', een misdaadfilm die a.s. zaterdag op de televisie wordt uitgezonden. Daarin krijgt een politieagente de sleutelrol om een Turkse drugsdealer te ontmaskeren. Nasrdin Dchar is een uur te gast bij Nooit Meer Slapen.

Brigitte Bardot als muze

vanaf 01:11:02

De Amsterdamse galerie Andriesse-Eyck brengt een lofzang aan Brigitte Bardot, door de ogen van Daan van Golden (1936). De Schiedamse kunstenaar werkt al meer dan vijftig jaar aan een klein, geconcentreerd oeuvre. Hij schilderde in de jaren zestig minutieus zakdoeken en cadeaupapier na, maakte prachtige foto's en hergebruikte allerlei beelden uit kranten en tijdschriften. Brigitte Bardot is inmiddels 80 jaar. Maar op de expositie is geen ouderdom te vinden, alleen de beeltenissen van Bardot zoals ze was in de jaren ‘50 en ‘60: icoon van een nieuwe opstandige tijd. Mathijs Deen ging kijken.

Beauty of the beast

vanaf 01:40:07

Van conceptstores tot cocktailbars: iedere stijlbewuste gelegenheid heeft tegenwoordig wel een opgezette vos of pauw in de etalage staan. Taxidermie, het opzetten van dode dieren, is hot. Maar wat gebeurt er als je taxidermie toepast in het hedendaagse sieraadontwerp? In de tentoonstelling 'Beauty of the Beast' toont Museum Arnhem het werk van ontwerpers en kunstenaars, die een verbinding leggen tussen taxidermie, sieraden en beeldende kunst. Verslaggever Jan Paul de Bondt was aanwezig bij de inrichting van de tentoonstelling.

advertentie