Nooit Meer Slapen

met o.a. Thekla Reuten, Gluckauf en i.m. Peter Pontiac

Nooit Meer Slapen

met o.a. Thekla Reuten, Gluckauf en i.m. Peter Pontiac

Schitteren naast George Clooney of spelen met onervaren Marokkaanse acteurs: Thekla Reuten is van alle markten thuis. Pieter van der Wielen praat met de actrice n.a.v. de film 'Atlantic'. Verder herdenken we striptekenaar en illustrator Peter Pontiac die gisteren is overleden. En we praten met regisseur Remy van Heugten over 'Gluckauf'; het beklemmende vader-zoon-drama – gesproken in Limburgs dialect, dat zich afspeelt in zijn geboortestreek.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Thekla Reuten: Atlantic

vanaf 00:03:10

Actrice Thekla Reuten schitterde naast George Clooney in de film The American. In de nieuwe speelfilm 'Atlantic', die op het International Film Festival Rotterdam in première gaat, speelt ze de Europese Alexandra, die het hoofd op hol brengt van een Marokkaanse visser. Hij weet dat Alexandra onbereikbaar is. En toch waagt hij, op een surfplank, de tocht door verboden wateren, naar Europa. Pieter van der Wielen praat met actrice Thekla Reuten naar aanleiding van de film 'Atlantic'.

I.M. Peter Pontiac

vanaf 01:11:16

Striptekenaar en illustrator Peter Pontiac (63) is overleden. Hij was al enige tijd ernstig ziek. Al jaren liep Pontiac met het idee rond om een boek over de dood te maken. Door zijn ernstige leverziekte probeerde hij, met de dood op de hielen, dit boek alsnog te voltooien. Onlangs sprak Pontiac in Nooit Meer Slapen over zijn strijd met de dood. We herdenken de 'godfather van de stripunderground' middels dit portret, alsook een reactie van zijn vriend en collega Typex. 

Gluckauf

vanaf 01:44:35

Vandaag begint het Internationaal Film Festival Rotterdam. Er is dit jaar een Nederlandse film die meedingt naar de Tiger Awards, de belangrijkste prijzen van het festival. 'Gluckauf' is dat, van regisseur Remy van Heugten (Valentino). Het beklemmende vader-zoon-drama – gesproken in Limburgs dialect - speelt zich af in zijn geboortestreek. Kun je je ontworstelen aan je afkomst? Floortje Smit spreekt met Van Heugten over 'Gluckauf'.