Nooit Meer Slapen

Met o.a. Olga Zuiderhoek, A Scripted Life en Het andere geluid van Volendam

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Olga Zuiderhoek, A Scripted Life en Het andere geluid van Volendam

Vanaf volgende week speelt actrice Olga Zuiderhoek in de voorstelling 'The Sunshine Boys', waarin twee komieken - na jaren ruzie - proberen om nog één keer samen op te treden. Pieter van der Wielen spreekt met de actrice, onder andere over het combineren van film, televisie en toneel in haar leven. Ook spreken we met regisseur Allard Detiger over de film 'Het andere geluid van Volendam', over het leven van de muzikanten en broers Paul en Frank Bond. En fotografe Simone Engelen vertelt over haar project 'A Scripted Life'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Olga Zuiderhoek: The Sunshine Boys

vanaf 00:02:35

Actrice Olga Zuiderhoek werd begin jaren zeventig bekend door haar spel bij het collectief Het Werkteater. Een groter publiek ontdekte haar met de film Abel (1986) van Alex van Warmerdam. Sindsdien is ze film, televisie en toneel blijven combineren. Zo was ze te zien bij theatergezelschappen als Orkater en De Mexicaanse Hond, op tv met series als Loenatik en Penoza. Films waarin ze speelde zijn onder meer De jurk, Minoes en Süskind. Vanaf deze week speelt ze in de voorstelling The Sunshine Boys, onder regie van Gijs de Lange, waarin twee komieken - na jaren ruzie - proberen om nog één keer samen op te treden. Pieter van der Wielen ontvangt Olga Zuiderhoek in de studio.

A Scripted Life

vanaf 01:11:27

'Op die dag mag de scriptwriter bepalen wie ik ben, hoe ik me gedraag en wat ik doe. Kan diegene in één dag een transformatie in mijn leven teweegbrengen? En wie ben ik dan, aan het eind van hun dag?' Binnen het project A Scripted Life bepalen schrijvers, acteurs, fotografen, kunstenaars, psychologen en anderen de identiteit van de jonge fotografe Simone Engelen. Ze voert die scripts uit en doet daarvan verslag, in tekst en in polaroids. Floortje Smit spreekt met Simone Engelen over haar project A Scripted Life.

Het andere geluid van Volendam

vanaf 01:42:48

In Volendam wonen de broers Paul en Frank Bond. Ze maken muziek, maar niet de muziek die Volendam op de kaart heeft gezet. Ze hechten aan het vissersdorp, maar zetten zich er ook tegen af. Botte Jellema bezoekt de studio, waar ook The Cats en Jan Smit hebben opgenomen, om te spreken met regisseur Allard Detiger. Hij heeft de broers, die spelen in de band AlascA, een tijd heeft gevolgd. Dit resulteerde in de film Het andere geluid van Volendam.

advertentie