Nooit Meer Slapen

met o.a. Eddy Posthuma de Boer, Karmaflow en Those Who Feel the Fire Burning

Nooit Meer Slapen

met o.a. Eddy Posthuma de Boer, Karmaflow en Those Who Feel the Fire Burning

'Het menselijk bestaan' is verschenen. Een persoonlijke keuze uit de veelheid aan foto's die Eddy Posthuma de Boer (1931) maakte in de ruim zestig jaar dat hij over de wereld reisde. Pieter van der Wielen spreekt met de documentair fotograaf. En we praten met student muziekcompositie Ivo van Dijk over 'Karmaflow': een videogame èn rockopera ineen, met bijdragen van grootheden uit de metal en het Metropole orkest. Verder onder meer aandacht voor de documentaire 'Those Who Feel the Fire Burning'; over het uitzichtloze leven van vluchtelingen die vast zitten aan de rand van Europa. (Foto: Eddy Posthuma de Boer)

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Eddy Posthuma de Boer: Het menselijk bestaan

vanaf 00:02:46

Documentair fotograaf Eddy Posthuma de Boer (1931) bereisde meer dan vijfentachtig landen; in zijn reportages heeft hij altijd de mens centraal gesteld. Zijn werk verscheen internationaal in bladen als Paris Match en Time-Life en in Nederland onder meer in de Volkskrant, Avenue en Holland Herald. Bovendien heeft hij een twintigtal boeken op zijn naam staan. Nu verschijnt zijn magnum opus Het menselijk bestaan; zijn persoonlijke keuze uit de veelheid aan foto's die hij maakte in de ruim zestig jaar dat hij over de wereld reisde. Pieter van der Wielen praat met Eddy Posthuma de Boer over de onderwerpen die zoal in het boek aan bod komen: armoede, kinderen, gelovigen, mens en dier, de liefde, ouderdom en de dood.

Those Who Feel the Fire Burning

vanaf 01:12:03

De documentaire Those who feel the fire burning gaat over het uitzichtloze leven van vluchtelingen die vast zitten aan de rand van Europa. De film draait vanaf deze week in de bioscoop. Nicole Terborg spreekt regisseur Morgan Knibbe bij hem thuis in Amsterdam.

Videogame-rockopera Karmaflow

vanaf 01:40:09

Drummer en student muziekcompositie Ivo van Dijk had een wild idee voor zijn afstuderen: een videogame en rockopera ineen, voor liefhebbers van de hardere gitaren. Drie jaar later is daar Karmaflow, met bijdragen van grootheden uit de metal en het Metropole orkest. Wat betekenen games als medium voor muziek en hoe kreeg Ivo zijn helden zo ver om mee te werken? Jan Paul de Bondt spreekt met Ivo van Dijk over de game.