Nooit Meer Slapen

met o.a. Eva Posthuma de Boer, fascinatie voor angst, en Kurt Cobain: Montage of Heck

Nooit Meer Slapen

met o.a. Eva Posthuma de Boer, fascinatie voor angst, en Kurt Cobain: Montage of Heck

Eva Posthuma de Boer is schrijfster en werkte eerder als theaterproducent voor Comedytrain en Toomler. Haar vierde roman, 'Ica', gaat over bewondering en obsessie, maar vooral over schrijfster Connie Palmen, die ze drie jaar lang heeft onderzocht. Pieter van der Wielen ontvangt de schrijfster in de studio. Verder spreken we Jan "Knight of Terror" Doense over de horrorfilm 'It Follows' en de fascinatie voor angst. En we spreken met de regisseur Brett Morgen en Nederlandse animator Hisko Hulsing over de documentaire 'Kurt Cobain: Montage of Heck'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Halina Reijn

vanaf 00:02:00

Eva Posthuma de Boer over het schrijverschap en bewondering

vanaf 00:02:55

Eva Posthuma de Boer is schrijfster en werkte eerder als theaterproducent voor Comedytrain en Toomler. In 2004 maakte ze samen met Sanne Wallis de Vries het brieven- en interviewboek Rinus aan de rekstok. Haar debuutroman Eindeloze Dagen verscheen in 2007, gevolgd door Lichthart, waarvoor de ECI haar bekroonde tot 'Schrijver van Nu'. Ook schrijft ze tegenwoordig culinaire columns voor Het Parool. Haar vierde roman, Ica, gaat over bewondering en obsessie, maar vooral over schrijfster Connie Palmen, die ze drie jaar lang heeft onderzocht. Pieter van der Wielen ontvangt de schrijfster in de studio. (Foto: Merlijn Doomernik)

Kurt Cobain: Montage of Heck

vanaf 01:12:51

Valt er nog iets toe te voegen aan het verhaal van Kurt Cobain, die in de jaren negentig wereldberoemd werd met zijn band Nirvana en in 1994 zelfmoord pleegde? Jazeker, blijkt uit de documentaire 'Kurt Cobain: Hontage of Heck'. Regisseur Brett Morgen zoekt naar wat Cobain dreef, via zijn eigen archiefmateriaal – homevideo’s, kunst, (aan)tekeningen – die hij kreeg van diens weduwe Courtney Love. De Nederlandse animator Hisko Hulsing animeerde delen van zijn leven in deze alom geprezen documentaire. Floortje Smit spreekt met hen.

Nieuwe horrorklassieker It Follows

vanaf 01:40:15

In de horror 'It Follows' wordt een tienermeisje als gevolg van een one-night-stand meedogenloos achtervolgt door een onbekende entiteit. 'It Follows' wordt door kenners en liefhebbers als een nieuwe klassieker aangemerkt, eentje die zelfs niet-horrorfans zal overtuigen. We spreken met Mr. Horror Jan "Knight of Terror" Doense over de kunst van angst.