Nooit Meer Slapen

met o.a. Martijn Koning, het schilderen van water, en het debuut van Robert van Eijden

Nooit Meer Slapen

met o.a. Martijn Koning, het schilderen van water, en het debuut van Robert van Eijden

Vanaf 2006 is Martijn Koning lid van Comedytrain, waar hij zijn scherpe one-liners met een creatieve kijk op de werkelijkheid combineert. In zijn tweede voorstelling 'Koning Chaos' staat chaos centraal. Pieter van der Wielen spreekt met de cabaretier. En hoe krijg je water uit verf? We vragen het beeldend kunstenaar Harold Schouten: al meer dan twintig jaar water schildert. Verder spreken we met schrijver Robert van Eijden over zijn debuut 'Boek (256 blz.)', waarin de hoofdpersonage wordt geconfronteerd met de renovatie van zijn woningbouwflatje.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Martijn Koning: Koning chaos

vanaf 00:02:32

Cabaretier Martijn Koning begon zijn carrière bij het Comedy Café in Amsterdam, nadat hij er op een avond toevallig met zijn vriendin was langsgelopen. Vanaf 2006 is hij lid van Comedytrain, waar hij zijn scherpe one-liners met een creatieve kijk op de werkelijkheid combineert. Daarnaast schrijft hij teksten voor televisieprogramma's, zoals Dit was het nieuws en Koefnoen. Vorig seizoen was zijn eerste avondvullende voorstelling 'De maand van Martijn' direct een succes. In zijn tweede programma staat chaos centraal; de chaos in de wereld om hem heen, maar vooral de chaos in zijn hoofd. Op Koningsdag spreekt Pieter van der Wielen met Martijn Koning over zijn nieuwe voorstelling 'Koning Chaos'.

De wetten van Robert van Eijden

vanaf 01:12:28

Robert van Eijden is de hoofdpersoon van Robert van Eijdens roman Boek (256 blz). In Boek treffen we Robert aan op de vooravond van een grootse renovatie van zijn flat. Het kleine, overzichtelijke leven dat zich voornamelijk binnen de muren van dat appartement afspeelt wordt bedreigd. Maarten Westerveen zocht Robert van Eijden in het bewuste appartement op.

Harold Schouten's waterwerken

vanaf 01:41:15

Water is een constante in het werk van beeldend kunstenaar Harold Schouten: al meer dan twintig jaar schildert hij gestroom en gekabbel, reflecties en schuimkoppen. Een keuze uit zijn waterwerken is nu te zien in het Huizer Museum en in juni in het Duna-atelier aan het strand in Katwijk. Gijsbert van der Wal ontmoette Schouten in Huizen en vroeg hem hoe je water uit de verf krijgt.

advertentie