Nooit Meer Slapen

met o.a. Eric van Sauers, De Poezenkrant en Het Stempel

Nooit Meer Slapen

met o.a. Eric van Sauers, De Poezenkrant en Het Stempel

Cabaretier Eric van Sauers is grappig en gevaarlijk tegelijk. Hij was een tijd afwezig van het cabaretpodium, maar vertolkte enkele televisie- en theaterrollen. Nu is hij terug met zijn nieuwe voorstelling 'Ontroert'. Pieter van der Wielen spreekt met hem. Ook komt vormgever Piet Schreuders met De Poezenkrant aan bod en hebben we een ontmoeting met schrijfster Judith Uyterlinde en haar moeder Reini Elkerbout n.a.v. de graphic novel 'Het Stempel'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Eric van Sauers: Ontroert

vanaf 00:02:50

Cabaretier Eric van Sauers is grappig en gevaarlijk tegelijk. Hij kan romantisch zijn en het tegelijk ontkennen, schreeuwend zijn liefde uiten of slaand zijn publiek strelen. Zes cabaretvoorstellingen maakte hij, met de voor de Poelifinario genomineerde 'Ridder' uit 2010 als laatste in de rij. Na zijn titelrol in 'Othello' bij het Noord Nederlands Toneel, verscheen hij in Nederlandse speelfilms als 'Lef' en 'De pijnbank'. Nu is hij terug met zijn nieuwe voorstelling 'Ontroert'. Pieter van der Wielen praat een uur lang met hem.

De Poezenkrant

vanaf 01:12:54

De Poezenkrant is ongeveer exact 41 jaar! Neerlands enige betrouwbare bron voor al het katgerelateerde nieuws maakt het nog steeds goed. Sterker nog, de liefde voor katten is nooit sterker geweest. Chagrijnige katten, cheesburgeretende katten, katten met keyboards, katten op hiphop-albums, het internet bestaat voor 53% uit Felis catus. Maarten Westerveen spreekt met Piet Schreuders, oprichter en vormgever van De Poezenkrant.

Het stempel; graphic novel naar Judith Uyterlindes roman

vanaf 01:40:32

De roman 'De vrouw die zegt dat ze mijn moeder is' van Judith Uyterlinde verscheen in 2010. Geïnspireerd door dit familieverhaal is er nu van het Amerikaans-Russische kunstenaarsduo James Boekbinder en Zhenya Pashkina de graphic novel: 'Het Stempel'. Het duo pleegde intensief research in archieven en musea om recht te doen aan de historische authenticiteit, maar zij lieten ook hun humor en fantasie de vrije loop bij hun visie op dit even persoonlijke als universele verhaal over ouders en (adoptie)kinderen. Mathijs Deen spreekt met schrijfster Judith Uyterlinde en haar moeder Reini Elkerbout over de verstripping van hun familieverhaal.

advertentie