Nooit Meer Slapen

met o.a. Janne Schra, Mister and Mississippi en no future-muziek

Nooit Meer Slapen

met o.a. Janne Schra, Mister and Mississippi en no future-muziek

Ponzo is de optische illusie dat zaken groter lijken dan ze zijn. Het inspireerde Janne Schra tot het maken van een nieuw album. Pieter van der Wielen praat met de zangeres. En we zijn bij een instore van de Utrechtse indiefolkband Mister And Mississippi in Leiden. Verder vragen we ons af: waarom klinkt er geen doem en angst in de hedendaagse muziek, terwijl de halve wereld in brand staat? Nooit Meer Slapen gaat op onderzoek uit. (foto: iamkat)

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Janne Schra: Ponzo

vanaf 00:02:35

De melancholie die speelde tijdens eerdere platen van Janne Schra, maakt op haar nieuwe album 'Ponzo' plaats voor opzwepende, aanstekelijke popliedjes. Samen met haar vriend en producer Torre Florim (De Staat), met wie ze ook het titelnummer van de tv-serie 'Hollands Hoop' verzorgde - de hit ‘Reap What We Have Sown’, nam ze de nieuwe plaat op in hun eigen woonkamerstudio in Nijmegen. Het album is een ode aan positivisme: doorgaan, niet zeuren en blij zijn met wat je hebt, hoe moeilijk dat soms ook is. Pieter van der Wielen spreekt met Janne Schra, die eerder deel uitmaakte van de jazzpopband Room Eleven.

Op pad met Mister and Mississippi

vanaf 01:11:20

Twee jaar geleden verraste de band Mister and Mississippi met hun debuutplaat vol folkachtige popliedjes. Hun nieuwe album 'We Only Part To Meet Again' klinkt steviger en orkestraler. Toch kiezen ze eerst voor een kleine, intieme setting in platenzaken om het album te presenteren. Verslaggever Jan de Bondt was aanwezig bij een instore in Leiden en sprak met enkele leden van de band.

Waar klinkt angst in de muziek?

vanaf 01:37:42

Oekraïne, terreur, opdrogende voedselbronnen, ebola, een economie die al jaren op sterven ligt; we leven in roerige tijden. Maar daar hoor je in muziek van tegenwoordig maar weinig van terug. Veel muziek lijkt vooral in zichzelf en de eigen problemen geïnteresseerd. Waar is de angst en waar blijft de woede? Maarten Westerveen ging op onderzoek uit.

advertentie