Nooit Meer Slapen

met o.a. Tamar van den Dop, Cor Jaring en ik-journalistiek

Nooit Meer Slapen

met o.a. Tamar van den Dop, Cor Jaring en ik-journalistiek

Als actrice speelde ze onder meer in de Oscarwinnende film 'Karakter' en de televisieserie 'Zwarte Sneeuw'. Na de regie van enkele speelfilms is ze weer terug in het theater, als actrice in de voorstelling 'Stilte'. Pieter van der Wielen spreekt met Tamar van den Dop. Verder verdiepen we ons in de almaar oprukkende 'ik-journalistiek'. En aandacht voor 'Cor was hier'; de tentoonstelling in Huis Marseille over het werk van fotograaf Cor Jaring, samengesteld door fotograaf Sander Troelstra.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Tamar van den Dop: Stilte

vanaf 00:02:41

Als actrice speelde Tamar van den Dop onder meer in de Oscarwinnende film Karakter, de televisieserie Zwarte Sneeuw en stond ze op de planken bij diverse toneelgezelschappen. Na de regie van de speelfilms Blind en Supernova is ze weer in de theaters te zien met Stilte, een voorstelling van Toneelschuur Producties. Daarin speelt ze met Hein van der Heijden de ouders van een gezin dat – aangetast door ziekte, alcohol en financiële malaise – volledig uit elkaar dreigt te klappen. Hun jongste zoon, een dichter, keert na maanden van afwezigheid ineens terug in het Standaardhotel, het familiebedrijf. Hij is vastbesloten de problemen voor eens en voor altijd op te lossen. Pieter van der Wielen spreekt met actrice en regisseur Tamar van den Dop.

Ik-journalistiek

vanaf 01:12:29

De laatste jaren is een journalist niet langer een nagenoeg anoniem iemand die objectief verslag doet van het nieuws. De ik-journalistiek rukt op, getuige de selectie verhalen die opgenomen zijn in het Jaarboek van Verhalende Journalistiek. Emmie Kollau sprak over deze tendens met tv-journalist en documentairemaker Elena Lindemans, Volkskrant-journaliste Loes Reijmer en Mirjam Prenger, coördinator van de master journalistiek aan de Universiteit van Amsterdam.

Het avontuurlijke werk van fotograaf Cor Jaring

vanaf 01:41:27

Cor was hier is de titel van de tentoonstelling in Huis Marseille over het werk van fotograaf Cor Jaring, samengesteld door zijn bewonderaar fotograaf Sander Troelstra, die generaties jonger is. Jaring werkte zich op van havenarbeider tot fotograaf met internationale allure. Mathijs Deen spreekt met de samensteller, met tussendoor de stem van de leermeester zelf. (Foto: He-She aan het werk 1966 © Cor Jaring Stadsarchief Amsterdam)

advertentie