Nooit Meer Slapen

met o.a. Ko van den Bosch, Rosto en Micha Wertheim

Nooit Meer Slapen

met o.a. Ko van den Bosch, Rosto en Micha Wertheim

Ko van den Bosch werd bekend als voorman van de roemruchte theatergroep Alex d’Electrique. Sinds 2009 is hij mede-artistiek leider van het Noord Nederlands Toneel. 'De twaalf gezworenen' heet hun nieuwe voorstelling, waarin hij ook als acteur is te zien. Pieter van der Wielen spreekt met hem. Verder onder meer een gesprek met cabaretier Micha Wertheim en zijn regisseur Dick van den Toorn n.a.v. de nieuwe voorstelling 'Voor zichzelf'. En met animator Rosto praten we over zijn korte film 'Splintertime', die op het Holland Animatie Film Festival draait.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Ko van den Bosch: De twaalf gezworenen

vanaf 00:02:35

Ko van den Bosch werd bekend als voorman van de roemruchte theatergroep Alex d’Electrique, een groep die naam maakte met voorstellingen vol visuele slapstick en materieel geweld. Sinds 2009 is hij mede-artistiek leider van het Noord Nederlands Toneel. Kenmerkend voor zijn stijl is het rauw realisme en materieel geweld; de humor is fysiek, de taal poëtisch en absurd. Momenteel is hij te zien in de toneelbewerking van De twaalf gezworenen (Twelve Angry Men) van de Amerikaanse scenarioschrijver Reginald Rose. Het stuk gaat over twaalf juryleden die moeten oordelen of een zestienjarige jongen schuldig is voor de moord op zijn vader, maar dit blijkt geen simpele taak. Pieter van der Wielen spreekt met acteur, toneelschrijver en regisseur Ko van den Bosch.

Micha Wertheim: Voor zichzelf

vanaf 01:14:49

De nieuwe voorstelling van cabaretier Micha Wertheim is een enorm succes. Wordt er bij toneel altijd direct gewezen op de rol van de regisseur, bij cabaret is dat totaal anders. Is er wel sprake van een regisseur dan? Anton de Goede vroeg het aan Micha Wertheim, en aan de man die op de affiches ontbreekt: regisseur Dick van den Toorn.

Rosto: Splintertime

vanaf 01:41:04

Ooit speelde animator Rosto in Thee Wreckers, maar zoals dat gaat met bandjes als de leden volwassen worden, ze stopten. In zijn films laat Rosto de band echter voortleven en duistere hallucinatoire sprookjes beleven in een geheel eigen universum. De films van Rosto moet je niet proberen na te vertellen, maar vooral beleven. Op het Holland Animatie Film Festival in Utrecht gaat Splintertime, de derde korte film over Thee Wreckers, in première. Emmie Kollau zocht Rosto op in zijn studio.

advertentie