Nooit Meer Slapen

met o.a. Hannah Hoekstra, Een sneeuw, en De witte vloed

Nooit Meer Slapen

met o.a. Hannah Hoekstra, Een sneeuw, en De witte vloed

Wat een romantische vakantie moet worden, loopt uit op een nachtmerrie. Anton de Goede spreekt met actrice Hannah Hoekstra, die één van de hoofdrollen speelt in de thriller ‘Sunny Side Up’. Verder o.a. een gesprek met acteur Joop Keesmaat over zijn rol van een zwijgende man in het toneelstuk 'Een sneeuw' en de Vlaamse theatermaker Sarah Moeremans vertelt over ‘De witte vloed’, waarin drie jonge vrouwen met hun wildste fantasieën tegen elkaar opbieden.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Hannah Hoekstra: Sunny Side Up

vanaf 00:32:32

Actrice Hannah Hoekstra speelt Judith in de film 'Sunny Side Up', een thriller van regisseur Lourens Blok. Het Amsterdamse stel Daan en Judith hoopt met een Waddentrip hun kwakkelende relatie een boost  te geven. Wat een romantische vakantie moet worden, loopt uit op een nachtmerrie. Hoekstra studeerde in 2010 af aan de Amsterdamse Toneel- en Kleinkunstacademie. Bij het Nationale Toneel speelde ze in Nieuwspoort, De storm en zeer onlangs nog in Tasso. Anton de Goede praat met Hannah Hoekstra n.a.v. de Telefilm 'Sunny Side Up', die a.s. zaterdag op de televisie wordt uitgezonden.

De witte vloed

vanaf 01:13:05

In de veilige omgeving van een meisjeskamer is de buitenwereld ver weg. Drie meisjes tarten zichzelf en elkaar met verhalen die allemaal levensgevaarlijke ingrediënten bevatten én altijd tussen minstens één man en één vrouw plaatsvinden. Ze spelen met gedetailleerde beschrijvingen van geheim genot, verwachting, liefde en onderwerping. Met altijd de hoop op een ongekende belevenis. Jan Paul de Bondt spreekt met regisseur Sarah Moeremans en de drie hoofdrolspelers over de voorstelling 'De witte vloed'.

Een sneeuw

vanaf 01:41:23

'Een Sneeuw' (1983) van Willem Jan Otten is één van onze meest gespeelde Nederlandse toneelstukken van na de oorlog. Het Toneel Speelt neemt het stuk voor de tweede keer op het repertoire. In 'Een Sneeuw' wordt een verjaardag gevierd van een man die niet kan praten. Misschien zijn laatste verjaardag. Maar daarover praat niemand. Zijn vrouw organiseert nog een fijne bootreis met z’n tweetjes naar het hoge noorden. Er is meer waarover niet gepraat wordt. Maarten Westerveen spreekt met acteur Joop Keesmaat, die de man speelt die niet kan praten.

advertentie