Nooit Meer Slapen

met o.a. Tim Kamps, Michel Houellebecq en Stevie Ray Vaughan

Nooit Meer Slapen

met o.a. Tim Kamps, Michel Houellebecq en Stevie Ray Vaughan

Acteur, muzikant, cabaretier en regisseur Tim Kamps is t egast. Anton de Goede praat met hem over de sciencefiction comedy 'Missie Aarde'. Verder besteden we aandacht aan de film 'The Kidnapping of Michel Houellebecq' en aan de legendarische gitarist Stevie Ray Vaughan, die 25 jaar geleden overleed.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Tim Kamps; Missie Aarde

vanaf 00:33:45

In 2063 zijn de poolkappen gesmolten en door enorme natuurrampen is de aarde bijna geheel overstroomd. Alleen Nederland is vooralsnog gespaard gebleven. De sciencefiction komedie 'Missie Aarde' volgt zeven Nederlandse astronauten die met hun ruimteschip door het heelal reizen met maar één doel: het vinden van een nieuwe thuisplaneet voor de mensheid, voordat de aarde daadwerkelijk onder zee verdwijnt. Vanaf vanavond is de zesdelige serie 'Missie Aarde' op de televisie te zien. Anton de Goede praat met cabaretier Tim Kamps, die de serie heeft ontwikkeld en geregisseerd.

The Kidnapping of Michel Houellebecq

vanaf 01:14:02

In 2011 verdween Michel Houellebecq tijdens zijn promotietour door de Benelux. Hij was een week spoorloos. Nooit werd duidelijk waar de Franse schrijver precies was en waarom, maar de film 'The Kidnapping of Michel Houellebecq' verschaft opheldering over wat er in de week van zijn vermissing is gebeurd. Schrijver Christiaan Weijts ging voor Nooit Meer Slapen naar de première, en Maarten Westerveen vroeg naar zijn mening.

Stevie Ray Vaughan: 25 jaar later

vanaf 01:41:52

Je kan als elektrisch gitarist onmogelijk om hem heen: Stevie Ray Vaughan. De bluesman wordt gezien als een van de meest virtuoze gitaristen ter wereld. Het is 25 jaar geleden dat hij om het leven kwam bij een helikopterongeluk. Komend weekend wordt hij geëerd in de gitaar-special op Cultura. Botte Jellema praat met gitaristen Joep Pelt en Anton Goudsmit over hun held ’SRV'.