Nooit Meer Slapen

Met o.a. Sander van de Pavert, Bas Lubberhuizen en Toendra #1

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Sander van de Pavert, Bas Lubberhuizen en Toendra #1

Sinds 2002 maakt Sander van de Pavert de korte satirische filmpjes waarmee iedere uitzending van De Wereld Draait Door wordt afgesloten: LuckyTV. In de filmpjes reageert Van de Pavert op luchtige wijze op de actualiteit. Meestal maakt hij hierbij gebruik van bestaande beelden, die op onwelvoeglijke wijze worden verknipt, bewerkt en verminkt. Pieter van der Wielen spreekt met Sander van de Pavert. Ook horen we in Toendra #1: Een lastige figuur de worstelingen van Bas, een man die zo lastig is om mee om te gaan dat er eigenlijk nauwelijks met hem te werken of te leven valt. En in de zomerserie Vadermoord: Bas Lubberhuizen over zijn vader als voorbeeld.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Sander van de Pavert

vanaf 00:02:33

Sinds 2002 maakt Sander van de Pavert de korte satirische filmpjes waarmee iedere uitzending van De Wereld Draait Door wordt afgesloten; LuckyTV. In de filmpjes reageert Van de Pavert op luchtige wijze op de actualiteit. Meestal maakt hij hierbij gebruik van bestaande beelden, die op onwelvoeglijke wijze worden verknipt, bewerkt en verminkt. Fragmenten uit televisie-interviews en talkshows worden dusdanig gemanipuleerd dat het absurde of pijnlijke gesprekken lijken. Bekende creaties van LuckyTV zijn o.a. de parodieën op Willem-Alexander als Haagse Willy en de filmpjes over Boer Zoekt Vrouw. Pieter van der Wielen spreekt met Sander van de Pavert.

Vadermoord zomerserie: Bas Lubberhuizen

vanaf 01:12:30

Iedere schrijver of kunstenaar heeft in de zoektocht naar een eigen stijl, een eigen vorm of een eigen stem een moment gehad dat hij of zij zich moest bevrijden van een voorbeeld. Mathijs Deen maakte, op zoek naar deze momenten de zomerserie Vadermoord. Vandaag deel 3: de vadermoord van uitgever en jeneverstoker Bas Lubberhuizen, over zijn vader de verzetsheld en oprichter van de Bezige Bij: Geert Lubberhuizen.

Toendra #1: een lastige figuur

vanaf 01:35:22

In de eerste aflevering van Toendra, Een lastige figuur, horen we de worstelingen van Bas, een man die zo lastig is om mee om te gaan dat er eigenlijk nauwelijks met hem te werken of te leven valt. Als oplossing voor zijn problemen gaat hij op zoek naar een gebruiksaanwijzing voor zichzelf. Een verhaal gemaakt door Jair Stein.

advertentie