Nooit Meer Slapen

Met o.a. Maarten Baas, Speak Low If You Speak Love en Toendra #3

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Maarten Baas, Speak Low If You Speak Love en Toendra #3

Ontwerper Maarten Baas volgde zijn opleiding aan de Design Academy Eindhoven. Zijn afstudeeropdracht Smoke, bestaande uit een serie verbrande designklassiekers, betekende meteen zijn doorbraak. Zijn werk is onder andere opgenomen in collecties van het Rijksmuseum en het MoMa in New York. Pieter van der Wielen spreekt met Maarten Baas. Ook spreken we met Wim Vandekeybus over dansvoorstelling Speak Low If You Speak Love; een muzikaal drama gebaseerd op mythologische liefdesverhalen. En Toendra #3: Winterstorm; een verhaal over de kracht van een goed gesprek en de troostende werking van opera.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Ontwerper Maarten Baas

vanaf 00:02:38

Ontwerper Maarten Baas volgde zijn opleiding aan de Design Academy Eindhoven. Hij ontwerpt het liefst zonder vooraf opgelegde beperkingen en zonder voorkennis. Zijn afstudeeropdracht Smoke, bestaande uit een serie verbrande designklassiekers, betekende meteen zijn doorbraak. Ook met zijn Clay meubelen en de serie Real time uurwerken oogst hij (internationaal) veel lof. Zijn werk is onder andere opgenomen in collecties van het Rijksmuseum, het Victoria & Albert Museum in Londen en het MoMa in New York. Pieter van der Wielen spreekt met Maarten Baas.

Wim Vandekeybus: Speak Low If You Speak Love

vanaf 01:12:51

Speak Low If You Speak Love is meer dan een dansvoorstelling. Muzikaal drama, noemt de Vlaamse choreograaf en cineast Wim Vandekeybus het zelf liever, gebaseerd op mythologische liefdesverhalen, waarin diepe gevoelens gezongen en gedanst worden. Theaterfestival Boulevard in Den Bosch opent aanstaande donderdag met de voorstelling; Jan Paul de Bondt is bij de laatste repetities in Brussel.

Toendra #3: Winterstorm

vanaf 01:34:33

Dirk, filosoof, loopt ’s nachts door de Jordaan als hij een pistool tegen de borst gedrukt krijgt door twee jongemannen. Hij geeft zijn portemonnee, maar in plaats van weg te lopen, vraagt hij de jongens waar ze het geld voor nodig hebben. Prosper de Roos sprak met Dirk en maakte zo Toendra #3: Winterstorm; een verhaal over de kracht van een goed gesprek, de troostende werking van opera, bijzondere daders en een opmerkelijk slachtoffer.

advertentie