Nooit Meer Slapen

met o.a. Karsu, Laurence Aëgerter en Kat en Muis

Nooit Meer Slapen

met o.a. Karsu, Laurence Aëgerter en Kat en Muis

Zangeres Karsu Dönmez begon ooit achter de piano in het Turkse restaurant van haar ouders, maar trad inmiddels op in de Carnegie Hall in New York en op het Holland Festival. Deze week verschijnt haar tweede album 'Colors'. Pieter van der Wielen spreekt met Karsu Dönmez. Verder aandacht voor de film 'Kat en muis', een surreëel drama over hoe een jong meisje worstelt met herinneringen die niet mogen bestaan. En met beeldend kunstenaar Laurence Aëgerter bezoeken we een isoleercel die deze week elke dag voor een ander doel gebruikt wordt. Zoals een concertzaal of tuincentrum.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Karsu Dönmez: Colors

vanaf 00:02:35

De Turks-Nederlandse Karsu Dönmez begon op haar zevende met pianospelen en al snel combineerde ze de klassieken van Chopin, Mozart, Bach en Beethoven met traditionele Turkse liederen en moderne jazz. Op veertienjarige leeftijd begon ze met optreden in het Turkse restaurant van haar vader in Amsterdam. Na een uitnodiging om in de New Yorkse Carnegie Hall op te treden werd ze een veelgevraagd artiest op zowel Nederlandse als Turkse podia. Deze week verschijnt haar tweede album Colors, de opvolger van haar debuutalbum Confession uit 2012. Pieter van der Wielen spreek met Karsu Dönmez.

De geopende isoleercel

vanaf 01:11:30

Kunstenares Laurence Aëgerter veranderde al eens een peeskamer op de Wallen in een openbaar zwembad, nu is ze aan de slag met een isoleerkamer in een psychiatrische inrichting. Elke dag geeft ze de ruimte een totaal andere functie: van terrarium massageruimte, concertzaal of een tuincentrum. De cliënten op de afdeling lijken dat de normaalste zaak van de wereld te vinden. Aëgerter ageert sterk tegen opsluiting in separeerruimtes en vraagt door haar kunst aandacht voor alternatieven. Emmie Kollau ging er kijken.

Kat en muis: een surreëel drama over het meisje Belle

vanaf 01:39:53

Regisseurs Maartje Seyferth en Viktor Nieuwenhuijs komen met een nieuwe film, 'Kat en muis', een surreëel drama over hoe een jong meisje worstelt met herinneringen die niet mogen bestaan. Maartje Seyfferth tekende ook voor het script. Anton de Goede ontmoette haar.