Nooit Meer Slapen

met o.a. Thomas Verbogt, (No) Privacy en Slaap

Nooit Meer Slapen

met o.a. Thomas Verbogt, (No) Privacy en Slaap

Thomas Verbogt schrijft romans, verhalenbundels en toneelstukken. Hij staat bekend om zijn melancholieke en lichte toon en zijn filmische manier van vertellen. Zijn nieuwe roman 'Als de winter' voorbij is is een verhaal over schuld en schaamte. Ester Naomi Perquin spreekt met Thomas Verbogt. Verder maken we een rondgang langs de tentoonstelling '(No) Privacy', bij Fotodok in Utrecht, waar verschillende fotografen hun visie op het onderwerp privacy geven. En we spreken met slaapwetenschapper en muzikant Eus van Someren over slaap, dromen en creativiteit.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Thomas Verbogt schrijft over schuld en schaamte

vanaf 00:02:48

Thomas Verbogt debuteerde in 1981 met de verhalenbundel De feestavond. Sindsdien schreef hij vele romans, verhalenbundels en toneelstukken. Verbogt staat bekend om zijn melancholieke en lichte toon en zijn filmische manier van vertellen. Bekende titels van zijn hand zijn onder andere Perfecte stilte en Kleur van geluk. Zijn nieuwe roman Als de winter voorbij is is een verhaal over schuld en schaamte, en het besef dat we allemaal voorbijgangers zijn die elkaar even aankijken of aanraken. De hoofdpersoon in het boek leeft jaren met de herinnering aan zo’n moment. Ester Naomi Perquin spreekt met schrijver en columnist Thomas Verbogt.

(No) Privacy: hoe zichtbaar willen we zijn?

vanaf 01:12:29

Of het nu gaat om bewakingscamera’s, het delen van informatie via internet, de toenemende bevoegdheden van de overheid om te beschikken over onze data, het besef groeit dat we grip op onze privacy kwijtraken. In de tentoonstelling '(No) Privacy' geven verschillende fotografen en kunstenaars hun visie op het onderwerp. Verslaggever Nicole Terborg bezoekt samen met publicist Karin Spaink de expositie in Fotodok in Utrecht.

Een handleiding voor slapen

vanaf 01:40:32

Slapen doen we allemaal, maar velen doen het verkeerd. Daarom is er nu een slaaphandleiding. Maarten Westerveen spreekt onderzoeker en handleidingschrijver Taco Bos en slaapwetenschapper en muzikant Eus van Someren over slaap, dromen en creativiteit.

advertentie