Nooit Meer Slapen

met o.a. Roos Rebergen, Pekka en Liefdesbiecht.nl

Nooit Meer Slapen

met o.a. Roos Rebergen, Pekka en Liefdesbiecht.nl

Roosbeef is terug met een nieuwe plaat: 'Kalf'. Anton de Goede praat met de de naamgever en oprichter van de band; singer-songwriter Roos Rebergen. Verder spreken we met filmmaker Alexander Oey over 'Pekka'. De documentaire toont een reconstructie van de gruweldaad die scholier Pekka beging op een Finse middelbare school. En het is Valentijnsdag; theatermaker Nita Kersten vertelt over het project Liefdesbiecht.nl.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Roosbeef: Kalf

vanaf 00:33:20

Roos Rebergen was nog maar zeventien toen ze met haar band Roosbeef de Grote Prijs van Nederland in de categorie 'Singer-Songwriter' won. Het langverwachte debuutalbum Ze willen je hond wel aaien maar niet met je praten verscheen in 2008, drie jaar later gevolgd door het tweede album Omdat ik dat wil. Het feit dat Rebergen al enige tijd in België woont en ook twee Belgische muzikanten in de band heeft, maakt Roosbeef inmiddels tot een half Nederlandse, half Vlaamse band. Deze maand verschijnt het derde album Kalf, waarop herkenbaar relativerende teksten in pakkende popsongs zijn verpakt. Anton de Goede ontvangt Roos Rebergen in de studio.

Pekka: de Finse nachtmerrie

vanaf 01:13:07

Op 7 november 2007 schoot de achttienjarige Pekka acht mensen dood op zijn middelbare school in Jokela, een vredig Fins forensendorpje net boven Helsinki. De documentaire 'Pekka' toont een reconstructie van de aanloop naar zijn gruweldaad, middels gesprekken met klasgenoten, leraren en Pekka’s ouders. Beginnend bij wat er op de dag van de schietpartij voorviel, schetst de film een beeld van het eenzame leven dat Pekka leidde. Emmie Kollau praat met filmmaker Alexander Oey over de film 'Pekka'.

Liefdesgeheimen

vanaf 01:41:32

Van een paar kleine lieve woordjes tot halve romans komt er binnen bij de site Liefdesbiecht.nl. Het is een initiatief van theatermaker Nita Kersten. Ze verzamelt liefdesgeheimen die mensen anoniem willen opbiechten. Haar site gaat vannacht online, op valentijnsdag, en zal in april resulteren in een programma met theater, muziek, installaties, fotografie en beeldende kunst. Verslaggever Botte Jellema neust rond tussen de biechten en spreekt met initiatiefnemer Nita Kersten.

advertentie