Nooit Meer Slapen

met o.a. Fresku, Laura Hospes en Tsead Bruinja

Nooit Meer Slapen

met o.a. Fresku, Laura Hospes en Tsead Bruinja

Even leek het stil rondom rapper Fresku, maar deze week verschijnt zijn derde album 'Nooit Meer Terug'; de opvolger van zijn, ondertussen klassieke, album 'Maskerade'. Pieter van der Wielen spreekt met Fresku. Verder spreken we met dichter Tsead Bruinja over zijn nieuwe dichtbundel 'Binnenwereld, Buitenwijk'. En we hebben een ontmoeting met fotografie-studente Laura Hospes. Ze werd een tijd opgenomen in een psychiatrische ziekenhuis in Groningen. Ze begon op enig moment zichzelf te fotograferen en de fotoserie werd na publicatie internationaal opgepikt.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Rapper Fresku over angst en controverses

vanaf 00:02:57

Fresku stormde vijf jaar geleden de Nederlandse hiphopscène binnen. Even leek het stil rondom de Eindhovense rapper, maar deze week verschijnt zijn derde album Nooit Meer Terug; de opvolger van zijn, ondertussen klassieke, album Maskerade. Zelf zegt Fresku dat zijn nieuwe nummers over angst gaan: angst om als artiest niet meer mee te tellen, om teveel projecten tegelijk te willen, om als vader tekort te schieten, om niet mee te komen in de Hilversumse media-wereld (de spraakmakende single en videoclip Zo doe je dat). Pieter van der Wielen sprak met Roy Michael Reymound, zoals Fresku echt heet.

De boom van Tsead Bruinja

vanaf 01:12:19

Vanaf december vorig jaar fotografeert dichter Tsead Bruinja iedere dag het uitzicht vanuit zijn werkkamer en post dat dan op Facebook. Bij het verschijnen van zijn nieuwe dichtbundel Binnenwereld, Buitenwijk sprak Mathijs Deen met hem over aandacht, toewijding, poëzie en de populier op zijn binnentuin, die hij iedere dag op de foto zet.

Laura Hospes' zelfportretten op een psychiatrische afdeling

vanaf 01:40:09

Fotografie-studente Laura Hospes werd een tijd opgenomen in een psychiatrische ziekenhuis in Groningen. Ze was suïcidaal, depressief en had een eetstoornis. Ze begon op enig moment zichzelf te fotograferen in verschillende omstandigheden en gemoedstoestanden. Het maken van die portretten groeide uit tot een soort reddingsboei. De fotoserie UCP-UMCG, vernoemd naar de afdeling waar ze verbleef, werd na publicatie internationaal opgepikt. Ze schopte het zelfs tot de Lens Culture Emerging Talent Awards, een lijst voor de 50 grootste opkomende talenten in de fotografie. Emmie Kollau sprak met de fotografe.