Nooit Meer Slapen

Met o.a. Michel Krielaars, Ed Wubbe over TWOOLS en film Mischa Rozema naar Hollywood

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Michel Krielaars, Ed Wubbe over TWOOLS en film Mischa Rozema naar Hollywood

Michel Krielaars is chef Boeken bij NRC Handelsblad en was daarvoor jarenlang Rusland-correspondent. Afgelopen weekeinde won hij de Bob den Uylprijs voor literaire of journalistieke reisboeken. Hij kreeg de prijs voor zijn boek 'Het brilletje van Tsjechov', waarin hij de 19e-eeuwse schrijver Anton Tsjechov achterna reist door Rusland. Pieter van der Wielen spreekt vannacht met hem. Ook horen we Ed Wubbe, choreograaf en artistiek directeur bij Scapino Ballet, over zijn korte dansstukken TWOOLS. En vertelt regisseur Mischa Rozema hoe zijn film Sundays via 'crowdsourcing' in Hollywood geproduceerd zal worden.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Michel Krielaars: Het brilletje van Tsjechov

vanaf 00:02:31

Michel Krielaars is chef Boeken bij NRC Handelsblad en was daarvoor jarenlang Rusland-correspondent. Afgelopen weekeinde won hij de Bob den Uylprijs voor literaire of journalistieke reisboeken. Hij kreeg de prijs voor zijn boek Het brilletje van Tsjechov, waarin hij de 19e-eeuwse schrijver Anton Tsjechov achterna reist door Rusland, waarbij hij heden en verleden ingenieus vervlecht. Volgens Krielaars is er weinig veranderd sinds de 19e eeuw. Eerder verschenen zijn romans Meeuw, En het dansen gaat door en Afkomst, en de verhalenbundel Vanillevla met frambozen. Pieter van der Wielen spreekt met Ruslandkenner Michel Krielaars.

Sundays: Mischa Rozema's weg naar Hollywood

vanaf 01:11:49

Het is een droom die werkelijkheid wordt: Filmmaker Mischa Rozema (43) mag zijn sciencefiction film Sundays in Hollywood gaan maken voor Warner Bros. Het is notabene zijn eerste lange film. Hij schoot met behulp van crowdsourcing eerst een korte film, die ging viral en plots hingen alle grote filmbonzen uit Amerika aan de lijn. Emmie Kollau spreekt met de filmmaker. (Beeld: PostPanic)

Choreograaf Ed Wubbe over TWOOLS

vanaf 01:42:34

Choreograaf en artistiek directeur Ed Wubbe introduceerde in 1999 het concept TWOOLS bij Scapino Ballet Rotterdam. Choreografen van binnen en buiten het gezelschap maken korte dansstukken die elkaar non-stop opvolgen. Deze week is de première van de zeventiende editie. Nicole Terborg spreekt Ed Wubbe bij een repetitie in Rotterdam.