Nooit Meer Slapen

Met o.a. Ramsey Nasr, Bright O. Richards en de Porsche 911

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Ramsey Nasr, Bright O. Richards en de Porsche 911

Ramsey Nasr debuteerde in 2000 als dichter. Hij liet toen het acteren achter zich en legde zich hoofdzakelijk toe op schrijven. Maar na zijn periode als Dichter des Vaderlands koos Nasr opnieuw voor het toneel. Nu is hij te zien in 'Kings of War', waarin drie koningsdrama's van Shakespeare samengevoegd zijn tot één voorstelling over leiderschap. Pieter van der Wielen spreekt met Ramsey Nasr. En we spreken met acteur en theatermaker Bright O. Richards. Ooit was hij zelf een vluchteling, maar nu geeft hij jonge asielzoekers empowermenttrainingen. Ook stappen we in de auto bij Porsche-liefhebber Frans Boone.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Ramsey Nasr: Kings of War

vanaf 00:02:37

Ramsey Nasr debuteerde in 2000 als dichter met de bundel 27 gedichten & Geen lied. Nasrs debuut als dichter viel samen met zijn vertrek als acteur bij Het Zuidelijk Toneel. Vanaf dat moment legde hij zich hoofdzakelijk toe op het schrijven. Wel vertolkte hij rollen in verschillende films en dramaseries. In 2013, na zijn periode als Dichter des Vaderlands, koos Nasr opnieuw voor het toneel en trad hij toe tot het vaste ensemble van Toneelgroep Amsterdam. Hij is een van de acteurs in Kings of War, waarvoor regisseur Ivo van Hove drie koningsdrama's van Shakespeare heeft samengevoegd tot één voorstelling over leiderschap. Pieter van der Wielen spreekt met Ramsey Nasr.

De filosofie van de Porsche 911

vanaf 01:12:28

Sommige auto’s worden een fenomeen. De Porsche 911 behoort daar bijvoorbeeld toe. De Duitse filosoof en adjunct-hoofdredacteur van Die Welt schreef een boek, met opvallend weinig plaatjes, over de 911 en andere typen Porsche en gaat daar bij in op geschiedenis, techniek, design en de invloed op de hedendaagse cultuur. Emmie Kollau stapt in de auto bij Porsche-liefhebber Frans Boone en praat met hem over het boek 911.

Bright O. Richards inspireert asielzoekers

vanaf 01:39:48

Acteur en theatermaker Bright O. Richards, ooit zelf een vluchteling, geeft jonge asielzoekers empowermenttrainingen. Richards heeft samen met zijn partner Margriet Stuurman New Dutch Connections opgericht en de methodiek Ondernemen In je Eigen Toekomst ontwikkeld. Dit initiatief heeft als doel om het talent en de toekomst van jongeren in asielzoekerscentra verder te ontwikkelen en ze op weg te helpen naar een economisch zelfstandig bestaan. Voor dit werk heeft hij onlangs een prijs van het Oranjefonds gekregen. Nicole Terborg spreekt de acteur bij hem thuis in Utrecht.