Nooit Meer Slapen

met o.a. Saskia Stuiveling, Kiss en We doen het wel zelf

Nooit Meer Slapen

met o.a. Saskia Stuiveling, Kiss en We doen het wel zelf

Saskia Stuiveling is 70 geworden en dus stopt ze bij de Algemene Rekenkamer na 31 jaar lid te zijn geweest, waarvan zestien jaar als president. Het eeuwenoude instituut is door haar vergaand gemoderniseerd, maar als er geen leeftijdsgrens was geweest, was ze met alle liefde nog even doorgegaan. Ester Naomi Perquin praat met haar. Ook bezoeken we de voorstelling 'We doen het wel zelf' van Wunderbaum, die op Oerol te zien is en we praten over de rockband KISS met KISS-paus Joop van Pelt.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Saskia Stuiveling en de Algemene Rekenkamer

vanaf 00:02:49

Saskia Stuiveling is 70 geworden en dus stopt ze bij de Algemene Rekenkamer na 31 jaar lid te zijn geweest, waarvan zestien jaar als president. Het eeuwenoude instituut is door haar vergaand gemoderniseerd, maar als er geen leeftijdsgrens was geweest, was ze met alle liefde nog even doorgegaan. Ze vindt het grappig dat mensen haar niet graag zagen komen of aan de lijn kregen. 'Ik ben natuurlijk wandelend slecht nieuws.' Stuiveling studeerde rechten en bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ze was medewerker van burgemeester Van der Louw van Rotterdam en werd later staatssecretaris van Binnenlandse Zaken in het kabinet-Van Agt II. Ester Naomi Perquin praat met haar.

Joop van Pelt over KISS

vanaf 01:13:01

Hoe lang kan een rockband mee? Deze week zal de 42 jaar oude band KISS in Nederland optreden. Wat houdt de band op het podium en wat komen fans van het eerste uur er zoeken? En wat hebben coverbands daarmee te maken? Maarten Westerveen vraagt het KISS-paus Joop van Pelt.

Wunderbaum op Oerol

vanaf 01:43:17

Een vrachtwagen vol muziek, typetjes, bewoners van Terschelling, een rad van fortuin, komische scenes en serieuze beschouwingen. Dat is in een notendop de voorstelling We doen het wel zelf van Wunderbaum, die op Oerol te zien is. Spectaculair muziektheater over de participatiesamenleving, met als centrale vraag: voelen we ons in de steek gelaten door de overheid of juist bevrijd? Inge ter Schure bezocht de voorstelling afgelopen weekend op het Oerol festival.

advertentie