Nooit Meer Slapen

met o.a. Gülşah Doğan, Life is Strange en Orange is the New Black

Nooit Meer Slapen

met o.a. Gülşah Doğan, Life is Strange en Orange is the New Black

Gülşah Doğan is filmmaker en won met haar film 'Naziha's Lente' de Publieksprijs op het IDFA 2014. Eerder maakte Doğan de documentaire 'Liefdeswinter'. Naziha's Lente vertelt het verhaal van de alleenstaande Marokkaans-Nederlandse moeder Naziha, die vecht voor haar vrijheid en die van haar negen kinderen. Pieter van der Wielen spreekt met Gülşah Doğan. Ook spreken we over de tentoonstelling 'Life is Strange' in Huis Marseille met conservator/directeur Nanda van den Berg en samensteller Rob Moorees. En met schrijfster Hanna Bervoets kijken we naar de tv-serie 'Orange is the New Black'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Gülşah Doğan: Naziha's Lente

vanaf 00:03:57

Gülşah Doğan is filmmaker en won met haar film Naziha's Lente de Publieksprijs op het IDFA 2014. Eerder maakte Doğan de documentaire Liefdeswinter. Naziha’s Lente vertelt het verhaal van de alleenstaande Marokkaans-Nederlandse moeder Naziha, die vecht voor haar vrijheid en die van haar negen kinderen. Ze werd bestempeld als 'moeder van een van de grootste Marokkaanse probleemgezinnen van Amsterdam'. Na de scheiding van haar dertig jaar oudere man probeert ze haar leven in eigen handen te krijgen. De film is een beproefde combinatie van vlieg-op-de-muurobservaties en veel interviews. Pieter van der Wielen spreekt met Gülşah Doğan.

Hanna Bervoets over Orange is the New Black

vanaf 01:12:48

De serie 'Orange is the New Black', over een hoogopgeleide jonge vrouw die in de gevangenis belandt, baarde vanaf het begin af aan opzien en oogstte bewondering. Opzien vanwege de lesbische seks, het rauwe karakter en de grove grappen; bewondering omdat de serie zoveel verschillende vrouwen met zoveel diepgang laat zien. Deze week verschijnt deel 3 van de serie online. Emmie Kollau sprak met Hanna Bervoets over hoe realistisch de serie is.

Life is Strange in Huis Marseille

vanaf 01:45:06

In Huis Marseille, hoofdstedelijk museum voor fotografie, krijgt men vanaf deze week voor het eerst de kans deel te nemen aan honderden nog onbekende geschiedenissen waar men niet zelf bij kon zijn door de 235 bijzondere foto’s uit de tentoonstelling 'Life is Strange'. Fotografische ontdekkingen uit tijdschrift ‘Het Leven’. Deze foto's brengen de petite histoire van de wereld in beeld en zijn voor het overgrote deel gemaakt door anonieme fotografen. Anton de Goede sprak met conservator/directeur Nanda van den Berg en samensteller Rob Moorees over deze verzameling fotografische ontdekkingen uit het tijdschrift 'Het Leven' (1906-1941).