Nooit Meer Slapen

Met o.a. Maite Hontelé, de Avond van de ezel en Mark Hendriks

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Maite Hontelé, de Avond van de ezel en Mark Hendriks

Maite Hontelé is geboren in Utrecht en groeide op met muziek; thuis werd voornamelijk salsa en son gedraaid. Al op jonge leeftijd wiste ze dat ze muzikant wilde worden. Ze studeerde latin en jazz aan het Rotterdams conservatorium. De Hollandse blondine veroverde jaren geleden de Latijns-Amerikaanse machowereld. Ze woont en werkt tegenwoordig in Colombia, waar ze inmiddels zo’n naam heeft opgebouwd dat ze niet meer rustig over straat kan. Pieter van der Wielen spreekt met Maite Hontelé. Ook bezoeken we de Avond van de ezel in het Torpedo Theater Amsterdam. En we spreken Mark Hendriks over zijn grafische roman Tibet.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Latin trompettiste Maite Hontelé

vanaf 00:02:59

Latin trompettiste Maite Hontelé werd geboren in Utrecht en groeide op met salsa muziek. Ze studeerde latin en jazz aan het Rotterdams conservatorium. Jaren geleden veroverde de Hollandse blondine de Latijns-Amerikaanse machowereld. Tegenwoordig woont ze in Colombia, waar ze inmiddels zo'n naam heeft opgebouwd dat ze niet meer rustig over straat kan. Haar album Déjame así uit 2013 werd genomineerd voor een ‘Latin Grammy’ in de categorie ‘best salsa album’. Nu tourt ze door Nederland met haar nieuwe album Te Voy a Querer Pieter van der Wielen spreekt met Maite Hontelé.

Mark Hendriks over grafische roman Tibet

vanaf 01:14:28

Mark Hendriks (1971) viel met zijn graphic novels al regelmatig in de prijzen – zo won hij de VSB Aanmoedigingsprijs en drie keer de Stripschapspenning. En onlangs verscheen Tibet, een 'sprookje' in zwartwit, over een slagersdochter die ten prooi zou zijn gevallen van een demon. Alleen als Mhusa de tempel van de helende lama Trappa Snangba in Dbu Li schildert, zullen de vlekken verdwijnen – maar dat blijkt lastiger dan verwacht. Floortje Smit spreekt met Hendriks over zijn werk.

De avond van de ezel

vanaf 01:41:22

Wie ooit aan het eind van een lome namiddag een ezel heeft horen balken in de verte, die weet wie het leed der wereld draagt. Dat althans was de gedachte die het Torpedo Theater in Amsterdam ertoe bracht een Avond van de Ezel te organiseren. Het werd een verkenning van de plaats van de ezel in onze cultuur en in ons hart. Met onder andere de muilezel van de opa van Asis Aynan, de Ezels van Corfu met Bibi Dumon Tak, en een heilige Perzische ezel met Sahand Sahebdivani. Jose Bulpe zingt een zeer droevig Spaans ezel-lied. Mathijs Deen bezoekt de avond in Amsterdam.

advertentie