Nooit Meer Slapen

met o.a. Joost van Bellen, Slavoj Žižek en Karsu Dönmez

Nooit Meer Slapen

met o.a. Joost van Bellen, Slavoj Žižek en Karsu Dönmez

De Nederlandse dj, feest- en festivalorganisator en muzikale regisseur Joost van Bellen is al dertig jaar één van de ankers van het Nederlandse nachtleven. Komende zaterdag is hij een van de optredende dj’s tijdens 'House in your House', het openingsfeest van het Holland Festival. Pieter van der Wielen spreekt met Joost van Bellen. En we hebben een ontmoeting met zangeres Karsu Dönmez in het Turkse restaurant van haar ouders, waar ooit haar carrière begon. En een verslag van de lezing van de populaire filosoof Slavoj Žižek.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Joost van Bellen: House in your House

vanaf 00:02:46

De Nederlandse dj, feest- en festivalorganisator en muzikale regisseur Joost van Bellen is al dertig jaar één van de ankers van het Nederlandse nachtleven. Hij was dj en van 1991 tot 1997 artistiek directeur bij de Amsterdamse club RoXY. Daarna organiseerde hij op verschillende locaties club avondreeksen en was hij onderdeel van het befaamde collectief De Nachtwacht. De rode draden in zijn carrière zijn een grote vernieuwingsdrang en zijn liefde voor tegendraadse culturen. In 2014 debuteerde hij als schrijver met Pandaogen, een roman over de keerzijde van roem. Pieter van der Wielen spreekt met Joost van Bellen, een van de optredende dj’s tijdens House in your House – het openingsfeest van het Holland Festival.

Jazz-zangeres en pianiste Karsu Dönmez

vanaf 01:11:51

De Turks-Nederlandse Karsu Dönmez werkte als serveerster en zingt al vanaf haar veertiende jazz aan de piano in het restaurant van haar ouders in Amsterdam. Ze werd al gauw een lieveling in televisieshows, zowel hier als in Turkije. Komend weekend treedt Karsu op het Holland Festival op. Mathijs Deen spreekt met haar in het restaurant Kilim, in de Pijp in Amsterdam.

Rockster-filosoof Slavoj Žižek

vanaf 01:39:21

Het komt niet vaak voor dat een lezing van een filosoof binnen enkele minuten is uitverkocht, maar voor de Sloveen Slavoj Žižek staan mensen in de rij. Hij wordt wel het 'denkbeest uit Ljubljana' en de 'Elvis van de culturele theorie' genoemd, maar er is ook veel kritiek op zijn soms ondoorgrondelijke boeken en zijn marxistisch geënte radicale kritiek op het kapitalisme. Emmie Kollau probeert het fenomeen Žižek te doorgronden met filosoof en directeur van The School of Life Laurens Knoop en spreekt de fans in de rij bij de lezing van Žižek in Amsterdam van vandaag.