Nooit Meer Slapen

met o.a. Mike Boddé, Wanna play?, en Geef me ’s ongelijk

Nooit Meer Slapen

met o.a. Mike Boddé, Wanna play?, en Geef me ’s ongelijk

Cabaretier en componist Mike Boddé is bekend van o.a. 'De Mike & Thomas Show'. Na 'Pil', het boek over zijn depressie, wilde hij een boek schrijven om zichzelf aan het lachen te maken. Dat werd 'Zupheul, Febbo en de kleine Grakjesbembaaf, kortweg Jan', een bundel met onwaarschijnlijke verhalen. Pieter van der Wielen spreekt met Mike Boddé. Verder gaan we langs in Utrecht waar beeldend kunstenaar Dries Verhoeven zijn installatie 'Wanna play? (Liefde in tijden van Grindr)' opzet. En met regisseur Laura Hermanides praten we over 'Geef me ’s ongelijk', een documentaire over de rebelse tiener Julius.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Mike Boddé: Zupheul, Febbo en de kleine Grakjesbembaaf, kortweg Jan

vanaf 00:03:26

Mike Boddé is cabaretier en componist. Met Thomas van Luyn vormt hij sinds 1991 een duo, eerst als Ajuinen en Look, later als Mike & Thomas. Hij maakte ook solo een aantal theaterprogramma’s. Op televisie verwierf Boddé bekendheid als een van de cabaretiers van het programma Kopspijkers en als presentator van De Mike & Thomas Show. Na Pil, zijn boek over zijn depressie, een gitzwarte periode in zijn leven, wilde hij een boek schrijven om zichzelf aan het lachen te maken. Dat werd Zupheul, Febbo en de kleine Grakjesbembaaf, kortweg Jan, een bundel met onwaarschijnlijke verhalen. Pieter van der Wielen spreekt met Mike Boddé.

Wanna Play? Liefde in tijden van Grindr

vanaf 01:13:28

Grindr is een populaire dating-app voor homo’s. Deze app zet kunstenaar Dries Verhoeven in bij zijn project Wanna Play? op De Neude in Utrecht. De chats met homo’s zijn op een scherm buiten te zien, ongecensureerd. In Berlijn zorgde dit project voor veel opschudding en moest Dries het voortijdig afbreken. Hoe zal het in Utrecht gaan? Botte Jellema mag alvast een kijkje nemen.

Teledoc film Geef me 's ongelijk

vanaf 01:41:18

Geef me 's ongelijk van regisseur Laura Hermanides is een Teledoc film over de vijftienjarige Julius die van school wordt gestuurd. Hij moet werken aan gedragsverandering, minder blowen en zijn mening voor zich houden. Maar hij houdt zich liever bezig met belangrijke zaken, zoals het communisme, de internationale politiek en het vogelbekdier. Niemand kan Julius uitleggen waarom hij zich moet conformeren aan de idiotie van het normaal zijn. Floortje Smit spreekt met maker Laura Hermanides.