Nooit Meer Slapen

met o.a. Arthur Umbgrove, Folkert de Jong en Hulp

Nooit Meer Slapen

met o.a. Arthur Umbgrove, Folkert de Jong en Hulp

Hij speelde een aantal jaren bij Comedytrain. Later maakte hij vijf cabaretprogramma’s en vijf Nederlandstalige cd’s. In 2006 verscheen zijn debuutroman Midden op de weg zo hard mogelijk. Daarna verschenen de romans 'De hartslag van de aarde' en 'Hotel Sofia'. Zijn nieuwe roman 'Paradise Village' gaat over een bankdirecteur die het land uitvlucht nadat zijn bank gered moest worden door de staat. Pieter van der Wielen spreekt met alleskunner Arthur Umbgrove. Ook spreken we met Folkert de Jong over zijn expositie 'Manifesten'. En schrijver en theatermaker Anoek Nuyens 'erfde' een goede doelen-stichting van haar oudtante. Ze ging naar Kenia om te zien hoe het geld tot dan toe was besteed, wat leidde tot de theatervoorstelling 'Hulp'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Arthur Umbgrove: Paradise Village

vanaf 00:02:50

Arthur Umbgrove speelde een aantal jaren bij Comedytrain. Later maakte hij vijf cabaretprogramma’s en vijf Nederlandstalige cd’s. In 2006 verscheen zijn debuutroman Midden op de weg zo hard mogelijk. Daarna verschenen de romans De hartslag van de aarde en Hotel Sofia. Zijn nieuwe roman Paradise Village gaat over een bankdirecteur die het land uitvlucht nadat zijn bank gered moest worden door de staat. Samen met zijn zoontje van elf reist hij door Amerika, op de vlucht voor alle ophef die is ontstaan over de bonus die hij ontving. Pieter van der Wielen spreekt met alleskunner Arthur Umbgrove.

Anoek Nuyens: Hulp

vanaf 01:13:10

Schrijver en theatermaker Anoek Nuyens 'erfde' een goede doelen-stichting van haar oudtante. Met een half miljoen euro in kas. Ze ging naar Kenia om te zien hoe het geld tot dan toe was besteed en hoe nu verder, maar kwam vooral met heel veel vragen terug. Over ontwikkelingshulp in de 21ste eeuw, over medemenselijkheid en over de twijfelende zijlijn-houding van haar generatie. In haar theatervoorstelling Hulp deelt ze die vragen, in de hoop uiteindelijk samen weer een 'groter verhaal' te vinden.

Folkert de Jong: Manifesten

vanaf 01:42:24

Op expositie Manifesten in museum Kranenburgh is werk te zien van Folkert de Jong en veertien geestverwanten. De kunstenaar, die bekend staat om zijn beeldhouwwerken gemaakt van bouwmaterialen, heeft de groepstentoonstelling samengesteld. Nicole Terborg spreekt hem bij de expositie in Bergen.