Nooit Meer Slapen

met o.a. Douwe Bob, het Nollenproject en Jacob Israël de Haan

Nooit Meer Slapen

met o.a. Douwe Bob, het Nollenproject en Jacob Israël de Haan

Douwe Bob startte zijn carrière direct goed door op 19-jarige leeftijd de eerste editie van 'De Beste Singer-Songwriter van Nederland' te winnen. Na zijn debuutalbum 'Born in a Storm', in 2013, volgde een periode van intensief touren. Het afgelopen jaar nam hij gas terug om te werken aan zijn nieuwe album 'Pass it On'. Pieter van der Wielen spreekt met Douwe Bob. Verder spreken we onder meer met biograaf Jan Fontijn over het boek 'Onrust. Het leven van Jacob Israël de Haan, 1881-1924'. En in Den Helder bezoeken we het 'Nollenproject': het totaalkunstwerk van architect, beeldhouwer en schilder R.W. van de Wint.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Douwe Bob: Pass it On

vanaf 00:03:09

Douwe Bob startte zijn carrière direct goed door op 19-jarige leeftijd de eerste editie van De Beste Singer-Songwriter van Nederland te winnen. De muziek werd hem thuis met de paplepel ingegoten. Het maken van muziek leerde hij van zijn vader, Simon Posthuma, die deel uitmaakte van de kunstenaarsgroep The Fool en ontwerpen maakte voor onder andere The Beatles. Zijn moeder was actief als danseres, waardoor hij al snel in aanraking kwam met het muziekwereldje. Na zijn debuutalbum Born in a Storm, in 2013, volgde een periode van intensief touren. Het afgelopen jaar nam hij gas terug om te werken aan zijn nieuwe album Pass it On. Pieter van der Wielen ontvangt Douwe Bob (met gitaar) in de studio.

R. W. van de Wint: Het Nollenproject

vanaf 01:14:06

Negen jaar geleden overleed plotseling de architect, beeldhouwer en schilder R. W. van de Wint. De kunstenaar liet honderden tekeningen voor nieuwe beelden na, en een natuurgebied waar hij een totaalkunstwerk van wilde maken: het Nollenproject in Den Helder. Zijn zoons en neef zette nu zijn werk voort en bouwen er een museum voor zijn werk. Tjitske Mussche nam een kijkje.

Het bewogen leven van Jacob Israël de Haan

vanaf 01:43:12

Drie revolverschoten maakten op maandag 30 juni 1924 een einde aan het leven van de Joods-Nederlandse schrijver Jacob Israël de Haan. Eindelijk is er nu, dankzij biograaf en essayist Jan Fontijn, een sterke biografie van de dichter, jurist en journalist. Anton de Goede sprak met Fontijn over 'Onrust. Het leven van Jacob Israël de Haan, 1881-1924'.