Nooit Meer Slapen

met o.a. Mike van Diem, Alex van Warmerdam en Erwin Olaf

Nooit Meer Slapen

met o.a. Mike van Diem, Alex van Warmerdam en Erwin Olaf

Nadat Mike van Diem met Karakter in 1998 een Oscar voor 'beste buitenlandse film' won, leek de regisseur van de aardbodem verdwenen. De speelfilm De surprise markeert zijn terugkeer. Pieter van der Wielen spreekt met Mike van Diem. Verder hebben we een ontmoeting met fotograaf Erwin Olaf. In Museum Arnhem presenteert hij zijn nieuwste installatie waarin fotografie en film samenkomen, getiteld: 'Waiting'. En we spreken met regisseur Alex van Warmerdam over zijn film 'Schneider vs Bax', waarin een huurmoordenaar de opdracht krijgt een schrijver te liquideren.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Mike van Diem: De Surprise

vanaf 00:02:37

Achttien jaar na zijn Oscarwinnende Karakter komt regisseur Mike van Diem met zijn tweede speelfilm De Surprise. In de tussenliggende jaren ontwikkelde hij zich tot een veelgevraagd commercialregisseur. Net als Karakter is De Surprise gebaseerd op literair werk; een kort verhaal van Belcampo over twee mensen die een einde aan hun leven besluiten te maken, maar plotseling op elkaar verliefd worden. Van Diem werd in zijn Filmacademietijd op dit verhaal geattendeerd en wilde er zijn speelfilmdebuut mee maken. Maar het liep allemaal net even anders... Pieter van der Wielen spreekt met regisseur Mike van Diem.

Alex van Warmerdam: Schneider versus Bax

vanaf 01:12:02

Van absurdistische Abel tot het duistere Borgman dat twee jaar geleden geselecteerd werd voor Cannes: in zijn films schept de veelbekroonde regisseur Alex van Warmerdam telkens een volstrekt eigen universum dat ergens tussen sprookjesachtig en absurd in ligt. Nu komt hij met Schneider versus Bax, een letterlijk lichte film waarin een huurmoordenaar het opneemt tegen een schrijver - al loopt alles heel anders dan hij dacht. Floortje Smit spreekt met hem.

Erwin Olaf: Waiting

vanaf 01:42:09

Fotograaf Erwin Olaf presenteert zijn nieuwste installatie waarin fotografie en film samenkomen, getiteld: Waiting. Een vijftig minuten durende film verbeeldt het verstrijken van de tijd tussen hoop en teleurstelling. Wat heeft de fotograaf met wachten? Waiting is vanaf deze week te zien in Museum Arnhem. Anton de Goede bezocht de installatie alvast.