Nooit Meer Slapen

Met o.a. Fahd Larhzaoui, Kunstwacht en de A2 snelweg

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Fahd Larhzaoui, Kunstwacht en de A2 snelweg

Fahd Larhzaoui is wat je noemt een self made acteur. Hij speelde bij tal van gezelschappen in binnen- en buitenland. Vanaf deze zomer gaat de voorstelling Schijn in reprise. Het is een verhaal over identiteit, geweten en liefde, waarin Larhzaoui zoekt hoe hij zichzelf kan zijn zonder zijn familie te verliezen. Anton de Goede spreekt met acteur Fahd Larhzaoui. Ook spreken we met Paul Schulten. Hij restaureert met zijn Delftse bedrijf Kunstwacht kunst in de openbare ruimte die aangetast is door de elementen of simpelweg door de vernielzucht van mensen. En in de serie Ongesigneerd een verhaal over de A2 als tango-serenade. Met architect Wilfried van Winden en route-ontwerper Janneke van Bergen.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Fahd Larhzaoui: Schijn

vanaf 00:03:08

Fahd Larhzaoui is wat je noemt een self made acteur. Hij speelde bij tal van gezelschappen in binnen- en buitenland. Vanaf deze zomer gaat de voorstelling Schijn in reprise, waarin hij zijn persoonlijke levensverhaal vertelt. Hoe een jongen van Marokkaanse ouders opgroeit in Nederland. En dat je soms moet liegen om bij de mensen te kunnen zijn van wie je houdt. Maar hoe lang kan je leven als iemand die je niet bent? Schijn is een verhaal over identiteit, geweten en liefde, waarin Larhzaoui zoekt hoe hij zichzelf kan zijn zonder zijn familie te verliezen. Anton de Goede spreekt met acteur Fahd Larhzoui.

Kunstwacht: Kunstonderhoud in de gemeente

vanaf 01:12:40

Paul Schulten restaureert met zijn Delftse bedrijf Kunstwacht kunst in de openbare ruimte die aangetast is door de elementen of simpelweg door de vernielzucht van mensen. Specialistisch werk waarvoor soms rare toeren uitgehaald moeten worden, omdat de kunstwerken heel groot zijn of zich op lastige plekken bevinden, langs de snelweg bijvoorbeeld, of midden in een vijver. Emmie Kollau ging een dag mee op pad.

Ongesigneerd: de A2

vanaf 01:35:49

De verkeersader van Amsterdam naar Maastricht is onlangs weer verbreed. Maar er wordt niet alleen nagedacht over de technische aanleg van de weg, er zijn ook mensen die zich bekommeren om de esthetiek. Een verhaal over de A2 als tango-serenade. Met architect Wilfried van Winden en route-ontwerper Janneke van Bergen. Ongesigneerd is gemaakt door Tjitske Mussche en Laura Stek en is geïnspireerd op de Amerikaanse radioshow 99% Invisible. De serie werd gemaakt voor Woord.nl en kwam tot stand met steun van het Mediafonds.