Nooit Meer Slapen

Met o.a. Menno Meyjes, Asis Aynan en het voetgangersstoplicht

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Menno Meyjes, Asis Aynan en het voetgangersstoplicht

Menno Meyjes heeft in de internationale filmwereld een grote naam als regisseur en scenarioschrijver. Zo schreef hij de scenario’s voor onder meer Steven Spielbergs Indiana Jones and the Last Crusade en The Color Purple, waarvoor hij een Oscar-nominatie ontving. Met de verfilming van Herman Kochs bestseller Het diner schreef en regisseerde hij voor het eerst in Nederland. Zijn nieuwe film De reünie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Simone van der Vlugt. Ester Naomi Perquin spreekt met regisseur Menno Meyjes. En in de Vadermoord zomerserie: de verhouding tussen schrijver Asis Aynan en zijn vader Mohamed Aynan. Ook hoort u in de serie Ongesigneerd een verhaal over het voetgangersverkeerslicht.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Menno Meyjes: De reünie

vanaf 00:03:04

Menno Meyjes heeft in de internationale filmwereld een grote naam als regisseur en scenarioschrijver. Zo schreef hij de scenario’s voor onder meer Steven Spielbergs Indiana Jones and the Last Crusade en The Color Purple, waarvoor hij een Oscar-nominatie ontving. Met de verfilming van Herman Kochs bestseller Het diner schreef en regisseerde hij voor het eerst in Nederland. Zijn nieuwe film De reünie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Simone van der Vlugt. Een psychologische thriller die het verhaal vertelt van een jonge vrouw die twintig jaar na de gebeurtenis op zoek gaat naar de waarheid over de verdwijning van haar voormalige beste vriendin. Ester Naomi Perquin spreekt met regisseur Menno Meyjes.

Vadermoord zomerserie: Asis Aynan

vanaf 01:10:40

Iedere schrijver of kunstenaar heeft in de zoektocht naar een eigen stijl, een eigen vorm of een eigen stem een moment gehad dat hij of zij zich moest bevrijden van een voorbeeld. Mathijs Deen maakte, op zoek naar deze momenten de zomerserie Vadermoord. Vandaag deel 2: de vadermoord van schrijver Asis Aynan. Over zijn verhouding met zijn vader Mohamed Aynan en zijn bevrijding van de Ramadan.

Ongesigneerd: de stoplichtman of -vrouw

vanaf 01:33:24

Het voetgangersverkeerslicht. Het onopvallende figuurtje in de zwarte huls is onderdeel van ons straatbeeld geworden, het enige dat telt is de kleur. Maar wat als dat figuurtje opeens andere vormen aanneemt - en als er een vrouwtje met een staartje verschijnt, een jolig mannetje met een hoedje op, of een dansend konijn? In Duitsland is het beste voorbeeld te zien; daar is het vrolijke Ampelmanchen het symbool geworden van de zogenaamde Ostalgie. Ongesigneerd is gemaakt door Tjitske Mussche en Laura Stek en is geïnspireerd op de Amerikaanse radioshow 99% Invisible. De serie werd gemaakt voor Woord.nl en kwam tot stand met steun van het Mediafonds.