Nooit Meer Slapen

met o.a. rapper Sef, Peter Greenaway en Banksy in Amsterdam

Nooit Meer Slapen

met o.a. rapper Sef, Peter Greenaway en Banksy in Amsterdam

Yousef Gnaoui, beter bekend als Sef, is een Nederlandse rapper van Marokkaanse afkomst. In 2004 richtte hij de rapgoep Flinke Namen op. In 2011 verscheen zijn solo-album 'De Leven', waarvan de gelijknamige single titelsong werd voor de bioscoopfilm Rabat. Op 25 juni geeft Sef een showcase in Paradiso ter ere van zijn nieuwe album 'In Kleur'. Pieter van der Wielen spreekt met Sef over dit album dat deze zomer zal verschijnen. Ook spreken we met regisseur Peter Greenaway over 'Eisenstein in Guanajuato'. En we praten met graffiti-kunstenaar Hugo Kaagman over Banksy.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Sef: In Kleur

vanaf 00:02:43

Yousef Gnaoui, beter bekend als Sef, is een Nederlandse rapper van Marokkaanse afkomst. In 2004 richtte hij de rapgoep Flinke Namen op. Sef scoorde hits met de nummers 'Stuk' (met The Partysquad, Dio en Sjaak), 'Me nikes' (met The Opposites) en 'Tijdmachine' (met Dio). Eind 2008 tekende hij met Flinke Namen bij het hiphop platenlabel TopNotch. In 2011 verscheen zijn solo-album De Leven, waarvan de gelijknamige single titelsong werd voor de bioscoopfilm Rabat. Op 25 juni geeft Sef een showcase in Paradiso ter ere van zijn nieuwe album In Kleur. Pieter van der Wielen spreekt met Sef over dit album dat deze zomer zal verschijnen.

Graffiti-kunstenaar Hugo Kaagman over Banksy

vanaf 01:12:44

Banksy is de ongekroonde koning van de graffiti en stencilkunst. Nog steeds is niet bekend wie de kunstenaar is, maar inmiddels wordt zijn straatkunst -vaak ongewild- voor honderden duizenden euro’s verhandeld. Dit weekend opent een kleine expositie van zijn werk in Amsterdam. Emmie Kollau gaat er vast kijken met Hugo Kaagman, een van Nederlands bekendste graffiti-kunstenaars, die wel eens meegewerkt heeft aan een werk van Banksy.

Peter Greenaway: Eisenstein in Guanajuato

vanaf 01:43:04

Vanaf donderdag is de nieuwste film van Peter Greenaway in de bioscoop te zien: Eisenstein in Guanajuato. De film gaat over de beroemde Russische regisseur Sergei Eisenstein (1898-1948) die in het Mexicaanse Guanajuato een film probeert te maken. Het worden tien dagen die zijn leven en zijn films veranderen. Tjitske Mussche spreekt met o.a. Peter Greenaway zelf over Eisenstein.

advertentie