Nooit Meer Slapen

met o.a. Duncan Stutterheim, Taturo Atzu en Ro Heilbron

Nooit Meer Slapen

met o.a. Duncan Stutterheim, Taturo Atzu en Ro Heilbron

Duncan Stutterheim is één van de oprichters van ID&T. Vorig jaar werd het dance-bedrijf voor miljoenen aan het Amerikaanse SFX Entertainment verkocht. Onlangs maakte Stutterheim bekend dat hij ID&T zal verlaten. Op 4 juli zwaait hij af, na de jubileumeditie van Sensation. Pieter van der Wielen spreekt met hem. Verder aandacht voor het werk van beeldend kunstenaar Ro Heilbron, dat tijdens het Keti Koti festival in Rotterdam wordt getoond. En we beklimmen de Oude Kerk in Amsterdam, waar een omstreden kunstwerk van de Japanse kunstenaar Taturo Atzu is geplaatst.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Dance-ondernemer Duncan Stutterheim

vanaf 00:02:31

Duncan Stutterheim begon op 19-jarige leeftijd gabberfeesten te organiseren, waaronder het populaire hardcorefeest Thunderdome. Het resulteerde in het ontstaan van ID&T, één van de grootste evenementenorganisatoren van dancefeesten in Nederland en België. Andere evenementen van ID&T zijn onder meer Sensation, Mysteryland, Tomorrowland en Welcome to the Future. In 2014 werd het dance-bedrijf voor miljoenen aan het Amerikaanse SFX Entertainment verkocht. En onlangs maakte Stutterheim bekend dat hij ID&T zal verlaten. Op 4 juli zwaait hij af, na de jubileumeditie van Sensation. Pieter van der Wielen spreekt met dance-ondernemer Duncan Stutterheim.

Gastschrijver: Thomas Heerma van Voss

vanaf 01:02:26

Thomas Heerma van Voss draagt een verhaal voor over de dood van Mitch Henriquez en de rol van de media.

Taturo Atzu: The Garden which is nearest to God

vanaf 01:14:44

Er is een tuin boven de Amsterdamse Wallen verrezen. De Japanse kunstenaar Taturo Atzu schiep bovenop de Oude Kerk van Amsterdam The Garden which is nearest to God. Het wonderlijke bouwsel zal er 72 dagen staan en in die tijd, hopelijk, een kalme blik bieden op de hoofdstedelijke hoerenbuurt. Maarten Westerveen beklimt de vele trappen richting Onze Lieve Heer met directeur Jacqueline Grandjean en dominee Eddy Reefhuis.

Eerbetoon aan kustenaar Ro Heilbron

vanaf 01:44:23

Op Keti Koti, de dag dat de afschaffing van de Nederlandse slavernij wordt gevierd, opent op de West-Kruiskade in Rotterdam een tentoonstelling van Ro Heilbron. Het Centrum Beeldende Kunst Rotterdam eert met deze expositie de schilder en graficus die ruim een jaar geleden overleed. Nooit Meer Slapen ontmoet weduwe Jeanet Heilbron en curator Piet de Jonge op Ro Heilbron’s oude werkplek in Rotterdam. (Foto: Max Dereta)