Nooit Meer Slapen

Met o.a. Henry van Loon, Elena Ferrante en setbezoek De Helleveeg

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Henry van Loon, Elena Ferrante en setbezoek De Helleveeg

Henry van Loon kreeg landelijke bekendheid met zijn YouTubehit ‘De Wereld Draait Door in drie minuten’, maar was ver daarvoor al favoriet onder de cabaretliefhebbers. Sinds 2005 is hij lid van Comedytrain. Inmiddels is hij toe aan zijn derde cabaretprogramma Sluimer, waarin zijn slapeloosheid centraal staat. Pieter van der Wielen spreekt met cabaretier Henry van Loon. Ook spreken we met Marja Pruis en Marte Kraan over de mysterieuze auteur Elena Ferrante. In Europa en Amerika wordt ze op handen gedragen. Waar komt dat plotselinge succes vandaan?

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Henry van Loon: Sluimer

vanaf 00:02:46

Henry van Loon kreeg landelijke bekendheid met zijn YouTubehit ‘De Wereld Draait Door in drie minuten’, maar was ver daarvoor al favoriet onder de cabaretliefhebbers. Sinds 2005 is hij lid van Comedytrain. Inmiddels is hij toe aan zijn derde cabaretprogramma Sluimer, waarin zijn slapeloosheid centraal staat. Terwijl de vele verschijningen van donker en schemer voorbij komen, brengt zijn brein hem langs de meest bizarre zaken. Tussendoor staat hij deze zomer op De Parade. Samen met cabaretier Alex Klaasen treedt hij er op met de band H.E.A.R. (Henry en Alex Rock), alwaar ze hits als 'Neuken is voor meisjes’ ten gehore brengen. Pieter van der Wielen spreekt met cabaretier Henry van Loon.

Gastschrijver: Thomas Heerma van Voss

vanaf 01:02:48

Thomas Heerma van Voss was naar het festival Keti Koti, waar de slavernij werd herdacht.

Op de filmset van De Helleveeg

vanaf 01:13:34

In Eindhoven vinden momenteel de opnames plaats voor De Helleveeg. Regisseur is de Brabander André van Duuren, bekend van De Bende van Oss die nu het gelijknamige boek van A.F.Th. van der Heijden bewerkte. Hoofdrollen zijn voor Hannah Hoekstra, Benja Bruijning en Robert de Hoog. Acteurs die Floortje Smit maar met moeite kon herkennen toen ze de filmset bezocht.

De mysterieuze Italiaanse auteur Elena Ferrante

vanaf 01:42:43

Niemand weet wie ze (of hij) is, pas geleden nog maar kende bijna niemand buiten Italië haar boeken en opeens is ze daar: Elena Ferrante. In Europa en Amerika wordt ze op handen gedragen. Vooral vanwege haar Napolitaanse boeken over de lotgevallen van twee vriendinnen uit een achterstandsbuurt. Waar komt dat plotselinge succes vandaan? Waarin schuilt de betovering van haar werk? En wie is ze? Of doet dat helemaal niet terzake? Een gesprek met schrijfsters Marja Pruis en Marte Kaan.

advertentie