Nooit Meer Slapen

Met o.a. Monique Collignon, The Summer of '96 en Judith Vanistendael

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Monique Collignon, The Summer of '96 en Judith Vanistendael

Vorig jaar werd Monique Collignons modebedrijf van de ene op de andere dag failliet verklaard. Ze maakte een doorstart. Met succes, want op 9 juli opent ze de Amsterdamse Fashionweek met haar nieuwe collectie. Pieter van der Wielen spreekt met de modeontwerpster. En met theatermaker Casper Vandeputte bezoeken we een basisschool in Den Bosch, waar hij - in het kader van de voorstelling 'The Summer of '96' - tijdcapsules gaat maken. Verder spreken we met de Vlaamse tekenaar Judith Vanistendael die een stripboek maakte over de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Monique Collignon opent Amsterdam Fashion Week

vanaf 00:02:38

Naar eigen zeggen ontwierp Monique Collignon al vanaf het moment dat ze een potlood kon vasthouden. Inmiddels wordt ze beschouwd als een van de meest succesvolle modeontwerpers van Nederland, hoewel het haar zakelijk niet altijd voor de wind is gegaan. Vorig jaar werd haar modebedrijf van de één op de andere dag failliet verklaard. Na het faillissement maakte ze een doorstart; met succes, want op 9 juli opent ze de Amsterdamse Fashionweek met haar nieuwe haute couture collectie. Voor deze collectie werkte ze met stoffen van gerecyclede PET-flessen. Pieter van der Wielen spreekt met modeontwerpster Monique Collignon.

Gastschrijver: Thomas Heerma van Voss

vanaf 01:02:28

Gastschrijver Thomas Heerma van Voss kwam de drie neven van Michael Jackson tegen. Hij had in jaren niet zoveel bewondering gevoeld voor een muzikant. Hij schreef er een verhaal over en droeg het voor.

Terug naar de basisschool met The Summer of '96

vanaf 01:14:26

Theatermaker Casper Vandeputte (1985) kwam in 1996 van de basisschool. Hij vraagt zich af hoe het kan dat hij nu niks meer snapt van zijn beste vrienden van toen en maakte de voorstelling 'The Summer of '96' met NT Jong. Hij maakte met groep 8-leerlingen van een basisschool in Den Bosch tijdcapsules. Emmie Kollau zocht hem daar op.

Judith Vanistendael: Pelgrim of niet?

vanaf 01:43:37

Striptekenaar Judith Vanistendael is bepaald niet de enige die te voet naar Santiago de Compostela ging. Jaarlijks vertrekken er bijna 300.000 Europeanen die kant op, maar zij is misschien wel de enige die er een stripboek(je) van maakte: 'Pelgrim of niet?' Tjitske Mussche spreekt met haar over de onweerstaanbare aantrekkingskracht van een pelgrimstocht in een steeds minder religieuze samenleving.