Nooit Meer Slapen

met o.a. Arie de Mol, CODE 010 en platenzaak Popeye

Nooit Meer Slapen

met o.a. Arie de Mol, CODE 010 en platenzaak Popeye

Met ingang van dit jaar is Arie de Mol artistiek leider van Toneelgroep De Appel. In zijn eerste regie 'Zie de mens' vertelt hij het verhaal van Jezus en zijn volgelingen uit het Nieuwe Testament. Ester Naomi Perquin spreekt met hem. En in 'CODE 010', een nieuwe reeks van het RoTheater, staat de haven van Rotterdam centraal. We bezoeken een try-out met vakbondsleider Niek Stam (FNV), die een inspiratie was voor de makers. En aan de vooravond van Record Store Day brengen we een bezoek aan Popeye, een platenzaak in Hengelo die na 40 jaar nog altijd fier overeind staat. (Foto: Leo van Velzen)

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Arie de Mol: Zie de mens

vanaf 00:30:34

Met ingang van dit jaar is Arie de Mol artistiek leider van Toneelgroep De Appel. Vanaf 2009 bekleedde hij die functie bij Toneelgroep Maastricht, daarvoor bij gezelschap Els Inc. De rode draad in het werk van De Mol is zijn vasthoudend maatschappelijk engagement, al lang voordat dit modieus werd. Zie de mens is zijn eerste regie bij De Appel. Het verhaal van Jezus van Nazareth kennen we uit de evangelies, die jaren na zijn dood werden opgetekend. In Zie de mens wordt gezocht naar de mens achter de mythe. Hoe reageerden zijn volgelingen en familie op zijn missie en zijn vuur? Wat waren hun drijfveren en dilemma's? Ester Naomi Perquin spreekt met Arie de Mol over deze voorstellling. (Foto: Ben van Duin)

CODE 010: Rotterdamse The Wire

vanaf 01:12:32

De haven van Rotterdam staat centraal in de eerste voorstelling van een nieuwe reeks van het RoTheater: CODE 010. Geïnspireerd door de tv-serie The Wire gaat theatermaker en acteur Sadettin Kirmiziyüz 'undercover' op zoek naar interessante Rotterdamse verhalen en figuren. Dit eerste deel draait vooral om de haven, corruptie, hard werken en de niet meer te trekken grens tussen goed en fout. Botte Jellema gaat naar een try-out met vakbondsleider Niek Stam (FNV), die een inspiratie was voor de makers.

Record Store Day bij Popeye Hengelo

vanaf 01:41:56

Record Store Day, het klinkt steeds meer als een anachronisme. Niet alleen omdat muziekdragers als cd's en platen druk aan het verdwijnen zijn, ook de idee van een "winkel" lijkt soms zijn beste tijd te hebben gehad. Maarten Westerveen bezocht zijn oude platenzaak in Hengelo, Popeye.