Nooit Meer Slapen

met o.a. Janneke Vreugdenhil, Ken Schles en Lou Reed

Nooit Meer Slapen

met o.a. Janneke Vreugdenhil, Ken Schles en Lou Reed

Voor nrc.next en NRC Handelsblad schrijft Janneke Vreugdenhil over haar favoriete onderwerp: eten. Ester Naomi Perquin maakte de hele week gerechten uit Vreugdenhils kookboek 'Het allerlekkerste comfort food' en spreekt met de culinair columniste. Verder gaan we met fotograaf Machiel Botman bij de Groningse fotogalerie Noorderlicht langs, waar foto’s van de Amerikaan Ken Schles zijn te zien. En over Lou Reed is de biografie 'Transformer' verschenen. Met popjournalist Peter van Bruggen spreken we over zijn ontmoetingen met de Amerikaanse rocklegende.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Janneke Vreugdenhil: Het allerlekkerste comfort food

vanaf 00:34:11

Janneke Vreugdenhil schrijft in onder andere nrc.next en NRC Handelsblad over haar favoriete onderwerp: eten. Haar columns en artikelen kennen een grote schare trouwe liefhebbers. Haar nieuwe kookboek Het allerlekkerste comfort food is Janneke ten voeten uit. Van de uiensoep met cognac en kaastoast tot haar favoriete chocolademousse, het is allemaal even lekker en maakbaar. Eten om het leven te vieren – ook als het eventjes tegen zit. Ester Naomi Perquin spreekt met culinair columnist Janneke Vreugdenhil. (Foto: Maarten Fleskens)

Ongemakkelijke ontmoetingen met Lou Reed

vanaf 01:11:39

De legendarische rockster Lou Reed overleed in oktober 2013, met achterlating van zijn enorme muzikale erfenis. Transformer is de eerste complete biografie over hem sinds zijn dood. Auteur Victor Bockris kende Lou Reed persoonlijk. Hij vertelt in de biografie het hele verhaal vanaf Reed's jeugd, tot The Velvet Underground, tot zijn diverse relaties en zijn dood. Deze week verschijnt de Nederlandse vertaling van het werk. Botte Jellema spreekt journalist en radiomaker Peter van Bruggen over zijn ontmoeting met Lou Reed.

De ruige beelden van Ken Schles

vanaf 01:39:12

De donkere, gruizige foto’s van de Amerikaan Ken Schles zijn wereldberoemd. Zijn werk is in meer dan 100 musea overal ter wereld te zien. Het begon allemaal met een fotoboek dat Invisible City heet, een ruig portret van de lower east side, een wijk in New York, die op dat moment geteisterd werd door geweld en misdaad. De Groningse fotogalerie Noorderlicht toont nu een selectie van het werk van Schles. Emmie Kollau spreekt met fotograaf Machiel Botman, die goed bevriend is met Schles.