Nooit Meer Slapen

met o.a. Sjaak Hullekes, Stephan Vanfleteren en Alfabet van de angst

Nooit Meer Slapen

met o.a. Sjaak Hullekes, Stephan Vanfleteren en Alfabet van de angst

Dit weekend gaat de tweede editie van Fashion Festival Arnhem van start. Een van de deelnemers is modeontwerper Sjaak Hullekes. Zijn kledinglijn voor mannen vertegenwoordigt een stijl die het best omschreven kan worden als 'nieuw Nederlands klassiek'. Hullekes, die opgroeide in Zierikzee, voelde de isolatie die het leven op een eiland teweegbrengt, wat hem inspireerde tot het ontwerp van zijn collecties. En we spreken met fotograaf Stephan Vanfleteren naar aanleiding van de tentoonstelling FACES in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam. Hij vertelt hoe hij tot portretfotografie is gekomen en hoe hij daar zijn eigen weg in gevonden heeft. En regisseur John Albert Jansen vertelt over zijn documentaire rond Nobelprijswinnares Herta Müller. (Foto: Peter Stiger)

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Sjaak Hullekes op Fashion Festival Arnhem

vanaf PT-4M-29S

Dit weekend gaat de tweede editie van Fashion Festival Arnhem van start. Een van de deelnemers is modeontwerper Sjaak Hullekes. Zijn kledinglijn voor mannen vertegenwoordigt een stijl die het best omschreven kan worden als 'nieuw Nederlands klassiek'. Hullekes, die opgroeide in Zierikzee, voelde de isolatie die het leven op een eiland teweegbrengt, wat hem inspireerde tot het ontwerp van zijn collecties. Ook de van oorsprong Nederlandse Calvinistische inslag is een bron van inspiratie, die hem toestaat om dualiteit in zijn keus van stoffen tot stand te brengen. Ester Naomi Perquin spreekt met Sjaak Hullekes.

John Albert Jansen over Herta Müller: Alfabet van de angst

vanaf 00:39:15

Het hele oeuvre van Nobelprijswinnares Herta Müller draait om het oprakelen van het verleden. De Duits-Roemeense schrijfster en dichteres groeide op in het Roemenië van Ceaucescu. De Nobelprijwinnares houdt niet erg van interviews, maar toch mocht documentairemaker John Albert Jansen haar uitgebreid spreken. Aan het eind van zijn documentaire Alfabet van de angst over haar leven en werk bijt Müller hem toe: “Weet je wel wat je me aandoet? Je mag niet zo aan me trekken”. De documentaire is dinsdag 9 juni, 23.00 uur te zien op NPO 2. Emmie Kollau spreekt met de documentairemaker over Herta Müller.

Stephan Vanfleteren over portretfotografie

vanaf 01:05:23

Het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam brengt met de tentoonstelling FACES een overzicht van portretfoto's van 32 fotografen die volgens het museum bepalend zijn geweest voor de ontwikkeling van de Europese portretfotografie. Een van de tentoongestelde fotografen is Stephan Vanfleteren. Hij vertelt aan Mathijs Deen hoe hij tot portretfotografie is gekomen en hoe hij daar zijn eigen weg in gevonden heeft.

advertentie