Nooit Meer Slapen

met o.a. Bas Kosters, sekse in de filmindustrie, en de uitdaging

Nooit Meer Slapen

met o.a. Bas Kosters, sekse in de filmindustrie, en de uitdaging

Modeontwerper Bas Kosters is bekend van zijn ready-to-wear ontwerpen en haute couture collectie. Ester Naomi Perquin spreekt met hem naar aanleiding van zijn werk dat op de Twente Biënnale is te zien. En hoe geëmancipeerd is Hollywood? De film 'Mad Max' houdt de gemoederen intussen flink bezig. Is het een feministische film? We gaan op onderzoek. En we ontmoeten flamencozangeres Erminia Fernández Córdoba en samba soulzangeres Lilian Vieira die tijdens het Nijmeegse Music Meeting Festival elkaars muziek gaan zingen. Waar liggen de grenzen van hun comfort zone?

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Bas Kosters, de Twente Biënnale

vanaf PT-4M-14S

Modeontwerper Bas Kosters staat bekend om zijn kleurrijke ontwerpen met prints. Naast zijn ready-to-wear ontwerpen en haute couture collectie is hij DJ, illustreert en ontwerpt hij en heeft zijn eigen tijdschrift Extra Kak. Kosters creëert een beleving waarin mode, muziek, grafisch ontwerp en lifestyle samenkomen. Op 28 mei opent hij de kunstmanifestatie Twente Biënnale. Kosters onderzoekt hoe de modewereld aan het veranderen is in een performance met Erik Alkema en Studio Nepco. Ook is er op de Biënnale een tentoonstelling van Bas Kosters te zien. Ester Naomi Perquin spreekt met Kosters over zijn eigenzinnige ontwerpen.

Mad Max: Fury Road een feministische film?

vanaf 00:37:12

Hoe geëmancipeerd is Hollywood? Deze week werd bekent dat slechts 7 procent van alle regiseurs een vrouw is. En terwijl er oproepen klinken voor een gedegen onderzoek naar de structurele discriminatie van vrouwen houd de laatste Mad Max film de gemoederen ook bezig. Is het een feministische film? En wat betekent dat eigenlijk? Maarten Westerveen ging op onderzoek uit.

Flamenco meets samba soul in Nijmegen

vanaf 01:08:03

De flamencozangeres Erminia Fernández Córdoba en samba soulzangeres Lilian Vieira worden dit weekend door pianist Thijs Borsten uitgedaagd om tijdens het Music Meeting festival in Nijmegen, elkaars muziek te zingen. Hoe spannend is dat voor ze? En wat voor muziek krijg je als je expressieve flamenco mixt met Braziliaanse feestmuziek? Anne Martens sprak met beide zangeressen. (Foto: Marie-Jose Eldering)

advertentie