Nooit Meer Slapen

met o.a. Brigitte Kaandorp, Parra en Het digitale proletariaat

Nooit Meer Slapen

met o.a. Brigitte Kaandorp, Parra en Het digitale proletariaat

Brigitte Kaandorp, ook wel de Koningin van het Nederlands cabaret genoemd, gaat de theaters langs met een nieuwe show die gebaseerd is op oude (maar ook nieuwe) hits: 'Kaandorp Grande de Luxe Extra Plus'. Ester Naomi Perquin ontvangt de cabaretière in de studio. Verder lopen we met illustrator Parra door de Rotterdamse Kunsthal, waar zijn werk wordt getoond. En met filosoof Hans Schnitzler praten we over 'Het digitale proletariaat', zijn boek met bijtende kritiek op de digitale cultuur.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Brigitte Kaandorp: 30 jaar in het vak

vanaf 00:33:50

Brigitte Kaandorp, ook wel de Koningin van het Nederlands cabaret genoemd, gaat de theaters langs met een nieuwe show die gebaseerd is op oude (maar ook een paar nieuwe) hits: Kaandorp Grande de Luxe Extra Plus. In navolging van de aanpak die Ramses Shaffy, André Hazes, Abba en Doe Maar ten deel vielen zingt Kaandorp haar meest geliefde liedjes uit haar 30 jaar durende carrière, terwijl ze het herinterpreteren van haar leven gemakshalve in eigen hand neemt. Kaandorp: "Ik ben weliswaar nog niet dood of uit elkaar, maar waarom zou ik daar op wachten?" Ester Naomi Perquin zag de voorstelling en spreekt met Brigitte Kaandorp.

Parra in de Kunsthal

vanaf 01:11:45

De stijl van de kunstenaar Parra is onmiskenbaar wulps. Zijn figuren hebben mooie ronde vormen, meestal getopt met een spitse snavel. Parra is mede-oprichter van het Rockwell kledingmerk en maakt deel uit van muziekgroep Le Le, waar ook Pepijn van Lanen (De Jeugd van Tegenwoordig) bij zit. Maarten Westerveen liep met de kunstenaar door de Rotterdamse Kunsthal waar zijn werk te zien is.

Het digitale proletariaat

vanaf 01:37:32

De digitale revolutie van onze tijd is te vergelijken met de industriële revolutie, schrijft filosoof Hans Schnitzler in Het digitale proletariaat. Fabrieksarbeiders zijn vervangen door informatieverwerkers en machines door megaservers. Werd toen de arbeid uitgebuit, nu gaat het om de uitbuiting van onze geest. Botte Jellema spreekt Schnitzler over zijn bijtende kritiek op de digitale cultuur.

advertentie