Nooit Meer Slapen

met o.a. Paul Mijksenaar, Rene van 't Hof en Koos van Zomeren

Nooit Meer Slapen

met o.a. Paul Mijksenaar, Rene van 't Hof en Koos van Zomeren

Paul Mijksenaar is dé specialist op het gebied van information design en ‘wayfinding’. Met zijn ontwerpen zorgt hij ervoor dat mensen letterlijk de weg kunnen vinden. Hij is vooral bekend geworden om de bewegwijzering op Schiphol. Daarna volgden vele luchthavens en stations wereldwijd. Dit weekend krijgt hij tijdens de Dutch Design Week de Piet Zwart Prijs 2015 uitgereikt. Floortje Smit spreekt met Paul Mijksenaar. Verder spreken we acteur Rene van 't Hof over angst en controle op het toneel. En met schrijver Koos van Zomeren praten we over zijn boek 'Alles is begonnen'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Paul Mijksenaar krijgt Piet Zwart Prijs

vanaf 00:00:10

Paul Mijksenaar is dé specialist op het gebied van information design en ‘wayfinding’. Met zijn ontwerpen zorgt hij ervoor dat mensen letterlijk de weg kunnen vinden. Zo is hij, met zijn ontwerpbureau, vooral bekend geworden om de bewegwijzering op Schiphol. Daarna volgden vele luchthavens en stations wereldwijd. Dit weekend krijgt Mijksenaar tijdens de Dutch Design Week de Piet Zwart Prijs 2015 uitgereikt. Een prijs voor ontwerpers die belangrijk zijn voor hun vakgebied en een voorbeeldfunctie hebben voor andere ontwerpers. Floortje Smit spreekt met Paul Mijksenaar.

Koos van Zomeren reflecteert op 50 jaar schrijverschap

vanaf 00:41:27

Al vijftig jaar stapt schrijver Koos van Zomeren de deur uit om zich op zijn werk te richten. Een leven lang geleefd met de pen maar het liefst buitenshuis. Op dat leven reflecteert hij in 'Alles is begonnen'. Verslaggever Maarten Westerveen trok de wandelschoenen aan en zwierf met Van Zomeren door de Arnhemse bossen.

Rene van 't Hof over angst en controle op het toneel

vanaf 01:11:13

Veel mensen kennen acteur Rene van 't Hof van rollen in een turbulente omgeving waarin ogenschijnlijk van alles aan toeval wordt overgelaten. Toch is Van 't Hof altijd een acteur geweest die z'n rollen heel nauwgezet voorbereidde. Voor improvisatie was nauwelijks ruimte. Tot hij voor theatermaker Jetse Batelaan de rol speelde van 'De Man die Alles Weet', een kleutervoorstelling voor alle leeftijden. Essentieel onderdeel van die voorstelling is opstand en anarchie in de zaal. En dat was voor een acteur die graag controle heeft een angstaanjagende ervaring. Mathijs Deen sprak de acteur over angst en controle op het toneel.