Nooit Meer Slapen

met o.a. Monique Lesterhuis, Rikko Voorberg en Allen Ginsberg

Nooit Meer Slapen

met o.a. Monique Lesterhuis, Rikko Voorberg en Allen Ginsberg

Vijf jaar geleden maakten Monique Lesterhuis en Suzanne Raes de documentaire 'Sta me bij', waarin ze een half jaar lang twee consulenten volgden van de sociale dienst. In 'De tegenprestatie' verkennen de makers hoe de wereld van de sociale dienst is veranderd. Floortje Smit spreekt met documentairemaker Monique Lesterhuis. Verder spreken we theoloog en performance kunstenaar Rikko Voorberg over zijn voorstelling 'LUST - hoofd- en lijfzonde'. En met Ginsberg kenner Joep Bremmers kijken we vooruit naar de documentaire 'The Life and Times of Allen Ginsberg'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Monique Lesterhuis over de wereld van de sociale dienst

vanaf 00:00:09

Vijf jaar geleden maakten Monique Lesterhuis en Suzanne Raes de documentaire Sta me bij, waarin ze een half jaar lang twee consulenten volgden van de sociale dienst in Zutphen. In het vervolg De tegenprestatie verkennen de makers hoe de wereld van de sociale dienst sinds die tijd is veranderd. In de participatiesamenleving wordt van uitkeringsgerechtigden meer gevraagd. Iedereen die kan moet aan het werk of in de vorm van vrijwilligerswerk iets 'terug' doen. Floortje Smit spreekt met documentairemaker Monique Lesterhuis.

Het Amsterdam Dance Event en het Bijbelsmuseum

vanaf 00:41:15

Een bijzondere combinatie komend weekend: het Amsterdam Dance Event werkt samen met het Bijbelsmuseum. Theoloog en performance kunstenaar Rikko Voorberg maakt een audiovisuele voorstelling over lust, als side event van het Amsterdam Dance Event, met de titel 'LUST - hoofd- en lijfzonde'. Anne Martens sprak met Rikko Voorberg.

The Life and Times of Allen Ginsberg

vanaf 01:08:21

Ginsberg was een duizendpoot: dichter, muzikant, politiek activist en boeddhist. Geïnspireerd door Ginsbergs persoonlijkheid en zijn charisma als performer, besloot filmmaker Jerry Aronson het leven van deze controversiële man te documenteren. 'The Life and Times of Allen Ginsberg' geeft inzicht in de fascinerende geest en opvattingen van deze legende. Tegelijkertijd is het een boeiend portret van een belangrijke tijd en beweging. Zondag zendt de BOS de documentaire uit. Mathijs Deen keek met Ginsberg kenner Joep Bremmers vooruit naar de documentaire.