Nooit Meer Slapen

met o.a. Krijn Peter Hesselink, Sadettin Kirmiziyüz en Caglar Köseoglu

Nooit Meer Slapen

met o.a. Krijn Peter Hesselink, Sadettin Kirmiziyüz en Caglar Köseoglu

Krijn Peter Hesselink debuteerde in 2008 met de dichtbundel 'Als geen ander'. Daarna volgden er nog drie bundels. Nu debuteert hij als romancier met 'Moederziel', een boek waarin hij de hoofdpersoon zijn verloren gewaande moeder laat ontmoeten. Ester Naomi Perquin spreekt met hem. En we ontmoeten theatermaker Sadettin Kirmiziyüz naan aanleiding van zijn voorstelling 'De radicalisering van Sadettin K'., waarin het gaat de Hollandse ‘moet toch kunnen’-mentaliteit. En we spreken met dichter Caglar Köseoglu, die eveneens van Turkse afkomst is. In zijn debuutbundel '34' reflecteert hij op de politiek in Turkije.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Krijn Peter Hesselink's romandebuut Moederziel

vanaf 00:00:01

Krijn Peter Hesselink debuteerde in 2008 met de dichtbundel Als geen ander, gevolgd door de bundels Stil alarm, De uitputting voorbij en Als niemand vangt. Hij was vertaler van onder anderen Breyten Breytenbach. Nu debuteert hij als romancier met het boek Moederziel, waarin hij de hoofdpersoon zijn verloren gewaande moeder laat ontmoeten. Een eeuwigheid geleden stond het ouderlijk huis ineens vol dozen en liet zij hem en zijn vader in de steek. Zal nu alles op zijn plaats vallen? Ester Naomi Perquin spreekt met Krijn Peter Hesselink.

De Radicalisering van Sadettin K.

vanaf 00:38:30

Waarom ben jij niet geradicaliseerd? Dat is de vraag die theatermaker Sadettin Kirmiziyüz ons stelt in zijn nieuwe voorstelling 'De Radicalisering van Sadettin K.'. Hij laat ons de mogelijke levens van twee verschillende Sadettins zien. Het is de laatste voorstelling in het drieluik Hollandse Luchten, een geëngageerde voorstellingenreeks over hoe een Nederlandse theatermaker met Turkse roots zich verhoudt tot actuele discussies in Nederland. Verslaggever Botte Jellema bezocht een try-out en sprak de theatermaker.

Çağlar Köseoğlu dicht over de misstanden in Turkije

vanaf 01:04:14

Dichter en C. Buddingh'-prijswinnaar Maarten van de Graaff is lyrisch over zijn collega Çağlar Köseoğlu. Köseoğlu kijkt naar de misstanden in Turkije. Het zinloze staatsgeweld van de Turkse overheid tegen haar eigen burgers inspireerde hem voor de bundel '34'. Verslaggever Maarten Westerveen sprak met Köseoğlu en zijn grootste fan Maarten van de Graaff over de bundel.

Çağlar Köseoğlu dicht over de misstanden in Turkije

vanaf 01:04:14

Dichter en C. Buddingh'-prijswinnaar Maarten van de Graaff is lyrisch over zijn collega Çağlar Köseoğlu. Köseoğlu kijkt naar de misstanden in Turkije. Het zinloze staatsgeweld van de Turkse overheid tegen haar eigen burgers inspireerde hem voor de bundel 34. Verslaggever Maarten Westerveen spreekt met Köseoğlu en zijn grootste fan Maarten van de Graaff over de bundel.

advertentie