Nooit Meer Slapen

met o.a. Caroline Ligthart, Sranan Gowtu en foto-expo Boeren

Nooit Meer Slapen

met o.a. Caroline Ligthart, Sranan Gowtu en foto-expo Boeren

Auteur Caroline Ligthart publiceerde korte verhalen in literaire tijdschriften als 'De Brakke Hond' en 'De Revisor'. In 2011 debuteerde ze met 'Russisch water', een roman over keuzes en onvermogen. Voor haar nieuwe boek 'Tweedehands bloemen' keert ze terug naar het korte verhaal en geeft ze een kijkje in het alledaagse leven, vanuit het gezichtspunt van de buitenstaander. Ester Naomi Perquin spreekt met Caroline Ligthart. Verder onder meer aandacht voor het boek 'Sranan Gowtu' over Surinaamse muziek. En we spreken met fotograaf Dirk Kome n.a.v. de tentoonstelling 'Boeren' in het Fotomuseum Den Haag.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Tweedehands bloemen van Caroline Ligthart

vanaf 00:00:00

Auteur Caroline Ligthart publiceerde korte verhalen in literaire tijdschriften als De Brakke Hond en De Revisor. In 2011 debuteerde ze met Russisch water, een roman over keuzes en onvermogen. Voor haar nieuwe boek Tweedehands bloemen keert ze terug naar het korte verhaal. Met deze bundel geeft ze een kijkje in het alledaagse leven, vanuit het gezichtspunt van de buitenstaander. Ester Naomi Perquin spreekt met Caroline Ligthart.

Plattelandsportretten van o.a. Dirk Kome in Boeren

vanaf 00:41:38

Zijn vader opvolgen wilde hij niet, maar fotograaf Dirk Kome ging toch zijn boerenfamilie portretteren. Zijn foto’s hangen op dit moment in het Fotomuseum Den Haag in de tentoonstelling 'Boeren', een overzicht van het boerenleven in de Nederlandse fotografie vanaf 1885. Adinda Akkermans sprak met Dirk Kome over zijn werk.

Sranan Gowtu (Surinaams Goud) in kaart gebracht

vanaf 01:11:00

'Wasmasjien' van Trafassi of 'Tuintje in mijn hart' van Damaru: veel verder gaat het collectieve geheugen in Nederland meestal niet als het om Surinaamse muziek gaat. Terwijl Surinaamse crooners, rappers en zangers onze muziekcultuur flink hebben verrijkt. De verzameling cd’s en het boek onder de naam 'Sranan Gowtu' ('Surinaams Goud'), een initiatief van hiphoplabel Top Notch en Trafassi-zanger Edgar Burgos, zet dit recht door de Surinaamse muziek uitgebreid in kaart te brengen. Verslaggever Maarten Westerveen trok naar de Bijlmer voor een gesprek met Edgar Burgos.

advertentie